Policija prekinula radove na memorijalu tzv. kapetana Lešija kod Velikog Trnovca

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Apr.2021, 15:05

Policija prekinula radove na memorijalu tzv. kapetana Lešija kod Velikog Trnovca

Policija je prekinula radove na podizanju memorijala takozvanom kapetanu Lešiju iznad Velikog Trnovca, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

"Bez dozvole u ovoj zemlji se ne zida ništa. Ne može da se zida ni kuća, ni zgrada, a kamoli nekakav memorijal. U ovoj zemlji ima zakon o spomenicima po kome se jasno zna kome se može dići spomenik, kome ne može. Zakon će se bezrezervno poštovati", rekao je Vulin gostujući na TV Prvoj.

Predsednik >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Nacionalnog saveta Albanaca Ragmi Mustafa izjavio je 20. aprila da su na uzvišenju iznad Velikog Trnovca, na jugu centralne Srbije, počeli radovi na uređenju prostora i izgradnji objekta posvećenog komandantu tzv. Oslobodilačke vojske Preševa, Bujanovca i Medveđe Ridvanu Ćazimiju, poznatom kao komandant Leši.

Ćazimi je bio je jedan od četiri komandanta terorističke organizacije Oslobodilačka vojske Preševa, Bujanovca i Medveđe.

Poginuo je 2001. godine tokom sukoba sa Združenim snagama bezbednosti na brdu Crni kamen kod Velikog Trnovca.

Na ulazu u Veliki Trnovac lokalni Albanci su mu 2002. godine podigli spomenik, a 2012. je u tom mestu otvoren i muzej posvećen njemu, koji su podigli lokalni Albanci uz pomoć albanske dijaspore.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vulin: Policija prekinula radove na podizanju mauzoleja Ridvanu Ćazimiju

Izvor: N1 televizija, 25.Apr.2021

Policija je prekinula sve radove na podizanju mauzoleja Ridvanu Ćazimiju, poznatijem kao Kapetan Leši, u Velikom Trnovcu, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.