Izvor: B92, 12.Mar.2000, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policija prekinula emitovanje programa Radija i TV - Pozege

Policija je u nedelju ujutru u 03.20 h prekinula emitovanje programa Radija i Televizije Pozega, koje su clanice ANEM-a. Glavni i odgovorni urednik Radio Pozega, Branko Nikolic izjavio je za B2-92 da je policija najpre blokirala kafic u kome su sedeli novinari ove kuce, a potom upala u zgradu na kojoj se nalazi antenski stub. "Policajci su se popeli na vrh zgrade, u kucici u kojoj se nalazi predajnik su razvalili vrata i odneli gotovu svu opremu koju su nasli. Od nocas se radio ne cuje, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << a televizija se vidi jer ima kablovski sistem. Ima puno ljudi koji imaju kablovski predajnik, medjutim, zemaljski antenski predajnik ne radi vise i televizija se preko njega ne moze videti", rekao je Nikolic.

Policijskom akcijom oduzimanja dela emisione opreme radija i televizije Pozega, sprovedenom rano ujutru u nedelju, broj medija koji su samo u protekloj nedelji prestali da emituju program porastao je na tri televizijske i dve radio stanice. Pre RTV Pozege na udaru Saveznog ministarstva za telekomunikacije nasli su se cuprijska televizija "Nemanja" i radio "Tir". Objasnjenje je u sva cetiri slucaja bilo identicno - neposedovanje dozvole za rad i neizmireni dugovi za koriscenje frekvencije. U sredu 6. marta prekinut je i program pozarevackog radija "Bum 93". Tom radiju inspektori su oduzeli link zbog toga sto "na konkursu nije ispunio uslove za dobijanje frekvencije".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.