Policija kod Preševa zaustavila trojicu Albanaca: Hteli da puste dron na Partizanovoj utakmici?!

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Nov.2017, 20:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policija kod Preševa zaustavila trojicu Albanaca: Hteli da puste dron na Partizanovoj utakmici?!

Podmuklo

Policija i carinici sprečili su danas, na graničnom prelazu Preševo, trojicu albanskih državljana da uđu u Srbiju, jer im je u automobilu pronađen dron za koji nisu imali neophodnu dokumentaciju - saznaju mediji.

Kako prenose izvori, tokom rutinske kontrole, letelica sa daljinskim upravljačem otkrivena je u prostoru za rezerni točak i nije imala carinsku deklaraciju. Trojica Albanaca navela su da putuju u Beograd zbog poslovnih obaveza, ali je ta priča >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << našim operativcima bila sumnjiva, pogotovo što su dron - skrivali.

- Nisu hteli da nam kažu zašto sa sobom nose dron, a imajući u vidu da se sutra u Beogradu igra utakmica visokog rizika između Partizana i Skenderbega, odlučili smo da albanskim državljanima ne dozvolimo ulazak u našu zemlju. Osim toga, za dron nisu posedovali odgovarajuću dokumentaciju - navodi izvor.

Ovakva reakcija policije nikako ne treba da čudi jer su još sveže mučne slike sa stadiona u Humskoj oktobra 2014, kada se tokom utakmice između selekcija Srbije i Albanije iznad terena pojavio dron sa zlokobnom zastavom "velike Albanije", što je osim tenzija na tribinama i među igračima izazvalo i višednevni diplomatski rat Beograda i Tirane.

U želji da se spreče slične provokacije, Ministarstvo unutrašnjih poslova i Bezbednosno- informativna agencija preduzimaju sve neophodne mere kako bi sutrašnji meč u ligi Evrope protekao bez incidenata.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.