Policajac uhapšen zbog odavanja podataka

Izvor: RTS, 19.Avg.2011, 23:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policajac uhapšen zbog odavanja podataka

Britanski policajac uhapšen je pošto medijima odavao podatke o istrazi koja se vodi protiv tabloida "News of the world". Policajac pušten uz kauciju i suspendovan sa posla.

Zbog sumnje da je medijima odavao informacije o istrazi koja se vodi protiv tabloida "News of the world", britanska policija je uhapsila jednog policajca, koji je učestvovao u istrazi oko prisluškivanja telefona.

Televizija Skajnjuz je javila da je policajac optužen za neovlašćeno odavanje >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << informacija o istrazi dnevniku Gardijan.

Policajac je, uz kauciju, pušten iz pritvora, ali je u međuvremenu suspendovan sa posla.

Predstavnica policije Sju Ekers, koja je zadužena za istragu protiv tabloida "News of the world", razočarana je zbog neprofesionalnog odnosa kolege.

"Kada sam preuzela istragu jasno sam istakla da je nužna operativna i informativna bezbednost. Veliko je razočaranje što to nije poštovano", rekla je Ekersova.

Policija je, takođe, navela da je, zbog ilegalnog prisluškivanja govornih poruka na mobilnim telefonima, privedena i četrnaesta osoba koja je radila za taj, sada ugašeni list medijskog magnata Ruberta Mardoka.

Uhapšeni je, navodno, bivši novinar tog tabloida, koga je prethodno zbog prisluškivanja telefona tužila pomajka glumice Sijene Miler.

Londonska policija istražuje navode da su zaposleni u "News of the world" ilegalno prisluškivali telefonske i podmićivali policajce kako bi pribavili informacije o političarima, poznatim ličnostima i žrtvama zločina.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.