Izvor: N1 televizija, 31.Okt.2017, 20:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Polemika Malog i Šapića: Zašto nema novca za Novi Beograd

Zašto je od 17 gradskih opština Novi Beograd jedina koja poslednjim rebalansom budžeta neće dobiti dodatne pare iz gradske kase? To pitanje je otvorilo polemiku na relaciji Siniša Mali - Aleksandar Šapić.

Izvor: N1

Predsednik opštine Novi Beograd tvrdi da su novobeograđani "žigosani", jer im je on predsednik, a Siniša Mali da odluka o rebalansu budžeta nije politička, te da je Grad dovoljno uložio.

Drugi put od juna - listom, sve opštine u Gradu >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << Beogradu iz gradskog budžeta dobiće dodatne pare, osim jedne. Novi Beograd rebalansom budžeta ostaće, ponovo, "kratkih rukava". To što je vodi čovek koji nije iz redova vladajuće partije - ne diskredituje opštinu Novi Beograd, već - tvrdi gradonačelnik Siniša Mali - činjenica da je najrazvijenija.

"Građani Novog Beograda ne trpe nikakav problem zbog toga, jer Grad Beograd ulaže u opštinu Novi Beograd. I kad pogledate cifre videćete da su najveće investicije - pa evo sada za 30 dana imamo i kamen temeljac za autobusku stanicu u bloku 42, to je 20 miliona evra", kaže gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

N1: I zbog toga, Novi Beograd ne dobija rebalansom budžeta dodatni novac?

Mali: Što se tiče Novog Beograda, ja ne vidim razlog da je bilo šta nepokriveno od onoga što Grad Beograd već radi.

"Pa dobro, po toj logici mogu da nas ukinu skroz onda, onda nam ne treba ništa. Možda ne treba ni da postoji opština Novi Beograd dok sam ja predsednik", kaže predsednik opštine Novi Beograd Aleksandar Šapić .

Imaju vodovod i kanalizaciju, završen je bulevar Heroja sa Košara, otvorena dva vrtića u dve godine, dom za najstarije i sređeni brojni parkovi - nabraja gradonačelnik dela učinjena za Novobeograđane.

"Ono što ne želim je da me... Da nas posvađa ili pogrešno usmeri po pitanju naših odnosa sa građanima Novog Beograda", navodi Mali.

Zato uverava, odluka da se ta opština preskoči u poslednjoj preraspodeli novca ima "strogo ekonomsku pozadinu". Tu ekonomsku logiku, Aleksandar Šapić drugačije razume, kaže: novobeograđani su žigosani jer ih on vodi. Podseća: petina Beograđana živi u toj opštini, koja ima tek peti budžet po veličini.

"Ukupno od budžeta sve opštine dobijaju 11% od budžeta Grada. Opština Novi Beograd dobija 0,6% budžeta Grada. Znači 99,4% novca od novobeograđana svih koji plaćaju raznorazne poreze završi u kasi Grada, a 0,6% završi kod nas", rekao je Šapić.

A na pitanje da li će i Obrenovac ostati bez dopune opštinskog budžeta, kako se spekulisalo - Miroslav Čučković odgovor nije znao sve dok se nije završila sednica Gradskog štaba za vanredne situacije. Tek tada - za N1 demantuje, ali pored kamere, ipak, nije želeo.

Koliko će 16 od 17 opština dobiti para iz gradske kase - Skupština Grada odlučivaće 7. novembra.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Zašto je Novi Beograd ostao bez novca iz budžeta?

Izvor: N1 televizija, 31.Okt.2017

Zašto je od 17 gradskih opština Novi Beograd jedina koja poslednjim rebalansom budžeta neće dobiti dodatne pare iz gradske kase? To pitanje je otvorilo polemiku na relaciji Siniša Mali - Aleksandar Šapić...Izvor: N1

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.