Polemika DSS-a i PS-a

Izvor: RTS, 23.Avg.2018, 21:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Polemika DSS-a i PS-a

Demokratska stranka Srbije ocenila je da izjava ministra odbrane Aleksandra Vulina da se između Srbije i "Velike Albanije mora stvoriti čvrsto i jasno razgraničenje" pokazuje da Srbija prihvata da deo teritorije ustupi Albaniji. PS odgovara: Velika Albanija je tu.
"Time je jasno rekao da Srbija prihvata postojanje tzv. Velike Albanije i da samo treba da se dogovori kog dela svoje teritorije se Republika >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Srbija odriče u njenu korist", navela je DSS u saopštenju.
Prema DSS, "kada to javno govore pojedine nevladine organizacije i opozicione stranke i neki analitičari - to je medijska kampanja u korist stranih interesa".
Ali kada to izrekne srpski ministar odbrane onda je to, smatra DSS, tačka na kojoj treba da se okupe u otporu svi "razumni i odgovorni građani, koji nisu spremni da prećute nacionalnu izdaju zarad obećanih sedam odsto povećanja penzija i plata".
PS odgovara: Velika Albanija je tu
Iz Pokreta socijalista poručuju da je DSS "bio neobavešten kada je gorelo Kosovo 2004. a neobavešten je i sada - da je Velika Albanija tu i da joj se mora suprotstaviti spasavajući sve što se spasiti može, učvršćujući svoju državu i narod".
Kako kažu u PS, "ko na vlast dođe po volji stranaca, bez izborne pobede i linčujući novinare i političke protivnike, taj mora da se nada da je narod zaboravio da je DSS odmah po paljenju skupštine na slobodu pustio preko dve hiljade zarobljenih šiptarskih terorista, i, umesto da se bori za Srbe na KiM, izručio generala Lazarevića Hagu".
"Kada je 2004. godine Kosovo gorelo, DSS je bio neobavešten, baš kao što nije preduzeo ništa kada je Kosovo proglasilo nezavisnost ili kada su Srbi u Crnoj Gori molili za pomoć da se zajednička država Srbije i Crne Gore ne raspadne. Kao što je tada bio neobavešten tako je DSS i sada neobavešten da je Velika Albanija tu i da joj se mora suprotstaviti spasavajući sve što se spasiti može, a učvršćujući svoju državu i narod", navodi se u saopštenju PS.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.