Polaganje testa iz matematike za osmake odloženo za četvrtak, razlog - testovi provaljeni?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Jun.2019, 08:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Polaganje testa iz matematike za osmake odloženo za četvrtak, razlog - testovi "provaljeni"?

Ministarstvo prosvete Srbije saopštilo je jutros da je polaganje testa iz matematike u okviru završnog ispita za učenike osmih razreda, predviđeno za danas u 9.00, odloženo za četvrtak, 20. jun.

Kako se navodi, učenici će test polagati od devet do 11 časova.

Termin održavanja kombinovanog testa neće se menjati i ispit će biti održan u skladu sa Kalendarom aktivnosti za sprovođenje završnog ispita za školsku 2018/2019. godinu, odnosno, u sredu, 19. juna, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kaže se u saopštenju.

Ministarstvo dodaje da se sve ostale aktivnosti u vezi sa upisom učenika u srednje škole nastavljaju po utvrđenom Kalendaru.

RTV nezvanično saznaje da je razlog odlaganja polaganja  što su testovi "provaljeni".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

„Provaljeni“ testovi iz matematike?

Izvor: Danas, 18.Jun.2019

Polaganje testa iz matematike u okviru završnog ispita, koje je bilo zakazano za 9 časova, odloženo je za četvrtak, 20. jun, saopštilo je Ministarstvo prosvete. Sumnja se da su testovi iz matematike"procureli" i da je to razlog otkazivanja završnog ispita iz matematike za četvrtak, nezvanično...

Nastavak na Danas...

Deca razočarana, roditelji i neki nastavnici sumnjaju u regularnost celog prijemnog

Izvor: JužneVesti.com, 18.Jun.2019

Zbog toga što su testovi “procurili” i čak kružili društvenim mrežama, odloženo je polaganje završnog ispita iz matematike za osmake planirano za danas. Za učenike je ovo samo produžavanje stresa, dok roditelji negoduju, kritikuju Ministarstvo prosvete i sumnjaju u regularnost celog testa...Da...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.