Pola života u dva minuta: Slikao lice svako jutro 25 godina

Izvor: Blic, 02.Mar.2014, 00:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pola života u dva minuta: Slikao lice svako jutro 25 godina

Umetnik Karl Bejden iz Bostona (SAD) počeo je da slika svoje lice 23. februara 1987, i otada je to činio svakoga jutra. Sada, u 61. godini, ima 9.534 fotografije, od kojih je oko 2.500 upotrebio da bi napravio dvominutni ubrzani snimak, minifilm posvećen procesu starenja. Bajden na početku projekta (levo) i trenutno (desno)

Tokom skoro 25 godina, koliko je neobični projekat trajao, Bejden je, kao tvrdi, jutranje fotografisanje propustio samo jednom, kada je žurio na časove >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << fotografije koje je držao.

Na ideju o projektu došao je još kao student 1975, a u delo je počeo da je sprovodi u svojoj 34. godini, i planira da sa projektom nastavi do kraja života, u okviru svog višedecenijskog proučavanja uloge koju smrtnost igra u čovekovom životu.

Pored toga, Bajden tvrdi i da njegov projekat predstavlja metakomentar ideje opsesije, ponavljanja određenih radnji.

- Umetnici moraju biti opsesivni da bi obavili posao koji moraju da obave. Nešto mora da ih pokreće iznutra, i to je ono što ih vodi do sledećeg koraka. Ovo je komentar na tu opsesiju i opsesivni rad - kaže on.

VIDEO > 25 godina u dva minuta:

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pola života u dva minuta: Slikao lice svako jutro 25 godina

Izvor: Dzungla.org, 02.Mar.2014

Umetnik Karl Bejden iz Bostona (SAD) počeo je da slika svoje lice 23. februara 1987, i otada je to činio svakoga jutra. Sada, u 61. godini, ima 9.534 fotografije, od kojih je oko 2.500 upotrebio da bi napravio dvominutni ubrzani snimak, minifilm posvećen procesu starenja. . OpširnijeBlic

Nastavak na Dzungla.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.