Pola miliona građana na Kosovu zaduženo kreditima

Izvor: Blic, 11.Maj.2014, 15:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pola miliona građana na Kosovu zaduženo kreditima

Skoro pola miliona građana na Kosovu zaduženo je kreditima komercijalnih banaka, koji su dostigli 1,8 milijardi evra, navodi Radio Slobodna Evropa.

Uzimanje kredita je za građane Kosova postalo neophodnost i, tako reći, način zivota zbog teških životnih uslova u kojima se nalazi Kosovo.

Po poslednjim podacima kosovske centralne banke, najveći deo te sume su trgovinski krediti, u iznosu od 647 miliona >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << evra, a za njima su individualni krediti, koji uključuju potrošačke, i dostižu 517 miliona evra, navodi Slobodna Evropa.

Za njima slede krediti za proizvodnju, za uslužne delatnosti, turizam, hotelijerstvo i restorane, kao i krediti za nekretnine i ostalo. Kamatna stopa varira u zavisnosti od vrste kredita i banke - od devet do 20 odsto.

“Izgleda da većina građana ima finansijske potrebe, bilo da investira u nekretnine ili u ostale privredne sektore, ali čak i za svadbe i odmore”, piše Slobodna Evropa na sajtu na albanskom jeziku.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Kosovo: Zaduženo 500.000 građana

Izvor: B92, 11.Maj.2014

Priština -- Skoro pola miliona građana na Kosovu zaduženo je kreditima komercijalnih banaka, koji su dostigli 1,8 milijardi evra, navodi Radio Slobodna Evropa...Uzimanje kredita je za građane Kosova postalo neophodnost i, tako reći, način zivota zbog teških životnih uslova u kojima se nalazi...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.