Pokvario se avion Vučića i Dinkića, šeik obezbedio povratak

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Okt.2012, 19:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pokvario se avion Vučića i Dinkića, šeik obezbedio povratak

BEOGRAD -

Avion Vlade Srbije "falkon", kojim je delegacija Srbije otputovala u Ujedinjene Arapske Emirate, pokvario se prilikom dolaska u tu zemlju, a zbog nemogućnosti da se kvar brzo otkloni, delegacija će se vratiti avionom šeika Muhameda bin Zajeda al Nahjana, rečeno je Tanjugu u kabinetu prvog potpredsednika vlade.

Delegaciju Vlade Srbije u dvodnevnoj poseti predvodili su prvi potpredsednik vlade i ministar odbrane Aleksandar Vučić i ministar finansija i privrede >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Mlađan Dinkić, koji su sa šeikom Emirata razgovarali o saradnji u oblasti odbrane i unapređenju ekonomskih odnosa dveju zemalja.

Kako je Tanjugu potvrđeno u kabinetu prvog potpredsednika vlade, pre dva dana pilot vladinog aviona "falkon", nakon sletanja u Abu Dabi, članovima srpske delegacije rekao je da postoji problem sa elektronikom letelice, kao i da je najverovatnije u pitanju kvar autopilota.

Popravka letelice započela je Dubaiju, gde je avion poslat pošto u glavnom gradu Emirata ne postoji servis za ovu vrstu aviona. Delovi za avion su stigli tek danas, tako da je neizvesno kada će vladin avion poleteti.

Iz kabineta vicepremijera rečeno je da je Vučić zbog obaveza u zemlji zamolio šeika Muhameda bin Zajeda al Nahjana da srpskoj delegaciji ustupi svoj avion, što je šeik prihvatio.

Članovi dveju delegacije razgovarali su u Abu Dabiju o mogućnostima plasmana srpskog oružja i municije Ujedinjenim Arapskim Emiratima, zajedničkim projektima za razvoj i proizvodnju raketnih sistema i supersoničnih trenažnih aviona.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.