Pokušali nastavak izgradnje crkve, radikalizovaćemo...

Izvor: B92, 20.Okt.2018, 15:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Pokušali nastavak izgradnje crkve, radikalizovaćemo..."

Udruženje stanara naselja "Stepa Stepanović" je navelo da je Patrijaršijska upravna kancelarija pokušala nastavak izgranje crkve-brvnare sa stambenom zgradom.

Oni su zbog toga najavili "radikalizovanje svog delovanja".

U saopštenju se navodi da će početkom sledeće nedelje "pokrenuti promene u svom ustrojstvu, proširiti fokus svoje borbe za prava građana" i uspostaviti kontakt sa udruženjima i organizacijama "koje dele ista programska načela i ciljeve i koje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << deluju nestranački", a koji se bave zaštitom prava građana.

"Uprkos nastojanjima da se sastancima između stanara, države i crkve reši problem bespravne gradnje, što je nezvanično obećano od vršioca vlasti, prema nezvaničnim informacijama, u četvrtak 18. oktobra održan je sastanak sa nadležnima u prostorijama Patrijaršijske upravne kancelarije... Poziv za učešće na sastanku nije upućen predstavnicima stanara", navodi USNSS.

Dodaje se da je dan nakon toga ponovo pokušan nastavak izgradnje crkve, te su se građani okupili i sprečili isporuku betona za izgradnju.

USNSS naodi da je tokom protesta došlo do "ekscesa", zbog čega su organizovali dežurstva u naselju.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.