Pokret Dosta je bilo zove demokrate da raskinu koalicije sa socijalistima na svim nivoima

Izvor: Blic, 14.Jun.2016, 13:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pokret "Dosta je bilo" zove demokrate da raskinu koalicije sa socijalistima na svim nivoima

Pokret "Dosta je bilo" Saše Radulovića pozvao je danas Demokratsku stranku (DS) da raskine koalicije sa Socijalističkom partijom Srbije (SPS) na svim nivoima zbog podrške koju su socijalisti dali rušenju objekata u beogradskoj četvrti Savamala.

"Socijalistička partija Srbije je javnom podrškom nezakonitom rušenju u Savamali tokom izborne noći, a u pokušaju da se dodvori mandataru, još jednom pokazala da ne veruje u vladavinu prava. Pozivamo DS da raskine sve koalicije >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sa SPS-om na svim nivoima jer bilo kakva saradnja više ne bi smela biti moguća. Ne postoji opravdanje", navodi se u saopštenju.

Taj pokret je naveo da taj zahtev posebno važi za opštinu Stari grad, na čijoj se teritoriji u najvećoj meri i održavaju građanski protesti protiv rušenja u Savamali.

"Ako mandataru sutra padne na pamet da uđe u bager u sred bela dana i krene da ruši po Starom gradu, kako će na to reagovati odbornici SPS-a i radikala na Starom gradu koji su na vlasti voljom Marka Bastaća iz DS-a? Da li će se ponašati personalno ili stranački?", kaže se u saopštenju.

"Dosta je bilo" je podsetio da su njihovi principi za učešće u lokalnoj vlasti, pored transparentnosti i departizacije, to da saradnja nije moguća i sa SNS-om, radikalima i ostalim strankama koje podržavaju politiku mandatara Aleksandra Vučića.a

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.