Pokret Dosta je bilo sakupio potpise za izlazak na republičke izbore

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Jun.2020, 11:20

Pokret "Dosta je bilo" sakupio potpise za izlazak na republičke izbore

Pokret Dosta je bilo saopštio je danas da je samostalno, bez ičije pomoći, prikupio 10.400 potpisa za predaju liste za izlazak na republičke izbore, i za još šest lokalnih lista, a nastavlja da prikuplja potpise za preostale lokalne i za pokrajinsku listu.

- Kao što smo najavili kada smo krenuli u prikupljanje potpisa, nećemo dozvoliti da bilo ko napravi budale od nas i konačnu odluku o izlasku na izbore ćemo doneti nakon što prikupimo potpise - saopšto je DJB i podsetio >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da je krajnji rok za predaju lista 5. jun u ponoć.

DJB je u saopštenju "javno dao rok od 48 sati celoj opoziciji da se vrati na originalni dogovor o bojkotu i da otkaže učešće na predstojećim izborima na svim nivoima".

- Rok koji je DJB dao ističe u sredu u podne. Nakon tog roka, DJB će objaviti svoju konačnu odluku o izlasku na izbore - naglašeno je u saopštenju.

Kako je navedeno, DJB već duže od godinu dana govori da je bojkot sredstvo, a da su cilj fer i pošteni izbori.

- Cilj bojkota nije ni pobeda nad Aleksandrom Vučićem. Cilj su fer i pošteni izbori na kojima će glasači doneti odluku koga će podržati. Da bi bojkot kao sredstvo imao ikakvu šansu da postigne cilj, iza bojkota mora da stane cela opozicija: ceo Savez za Srbiju, Pokret slobodnih građana i DJB - rečeno je u saopštenju.

DJB je istakao da je "ovim prikupljanjem potpisa u praktično nemogućim uslovima pokazao snagu organizacije i potvrdio da je u Srbiji moguće prikupiti potpise i podršku dobiti direktno od građana.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.