DJB: Rok opoziciji da odluči o bojkotu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Jun.2020, 10:18

DJB: Rok opoziciji da odluči o bojkotu

Pokret Dosta je bilo (DJB) prikupio je potpise za predaju liste na parlamentarnim izborima, nastaviće da prikuplja potpise i za lokalne liste i pokrajinsku listu, a opoziciji je dat rok da se "vrati na originalni dogovor o bojkotu".

U saopšenju tok pokreta se navodi da je DJB 31. maja "samostalno, bez ičije pomoći, prikupio 10.400 potpisa za predaju Republičke liste" i za još šest lokalnih lista, a prikupljanje potpisa se za preostale lokalne liste i listu za pokrajinske >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << izbore u Vojvodini.

"Nećemo dozvoliti da bilo ko napravi budale od nas i konačnu odluku o izlasku na izbore ćemo doneti nakon što prikupimo potpise", navodi DJB i ističe da "javno daje rok od 48 sati celoj opoziciji da se vrati na originalni dogovor o bojkotu i da otkaže učešće na predstojećim izborima na svim nivoima".

Pokret DJB ističe kako "već duže od godinu dana govori da je bojkot sredstvo, ne cilj" i da su "cilj fer i pošteni izbori".

"Cilj bojkota nije ni pobeda nad Aleksandrom Vučićem. Cilj su fer i pošteni izbori na kojima će glasači doneti odluku koga će podržati. Da bi bojkot kao sredstvo imao ikakvu šansu da postigne cilj, iza bojkota mora da stane cela opozicija: ceo SzS, PSG i DJB", navodi se u saopštenju.

Podsećajući na odluke političkih aktera iz Saveza za Srbiju o učešću na izborima, ĐB navodi da je bojkot "na kraju dotukao Sergej Trifunović iz PSG".

"Uz njih se na različite načine šlepaju i Boris Tadić, Zoran Živković i članovi DS na lokalima, po različitim grupama građana. DJB razume opravdanu ogorčenost građana na ovakve postupke opozicije", ističe se u saopštenju.

Rok koji je DJB dao ostatku opozicije ističe u sredu u podne, a nakon toga će, kako se navodi, "DJB objaviti svoju konačnu odluku o izlasku na izbore".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Pokret "Dosta je bilo" sakupio potpise za izlazak na republičke izbore

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Jun.2020

Pokret Dosta je bilo saopštio je danas da je samostalno, bez ičije pomoći, prikupio 10.400 potpisa za predaju liste za izlazak na republičke izbore, i za još šest lokalnih lista, a nastavlja da prikuplja potpise za preostale lokalne i za pokrajinsku listu...- Kao što smo najavili kada smo krenuli...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.