Pokrenuta inicijativa za opoziv predsednika DJB

Izvor: B92, 02.Nov.2018, 20:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pokrenuta inicijativa za opoziv predsednika DJB

Beograd -- Zamenica predsednika Pokreta Dosta je bilo Branka Stamenković pokrenula je inicijativu za opoziv predsednika DJB Branislava Mihajlovića.

U saopštenju DJB navodi se da je Stamenković inicijativu za glasanje o poverenju predsedniku pokrenula zbog toga što krši Statut, narušava vrednosti i principe DJB, prekoračuje ovlašćenja i narušava ugled stranke.

Njenu inicijativu podržalo je 15 od 24 člana Glavnog odbora DJB, dok narodnim poslanicima i članovima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Glavnog odbora DJB Saši Raduloviću, Ratku Jankovu, Jasmini Nikolić i Ani Stevanović nije ni ponuđeno da potpišu inicijativu, kao ni Vojinu Biljiću predsedniku Statutarne komisije.

Nakon što se Statutarna komisija izjasni o formalnoj urednosti inicijative Glavni odbor će odlučiti o sazivanju vanredne Skupštine na kojoj će se o inicijativi glasati.

Za izglasavanje nepoverenja predsedniku potrebna je dvotrećinska podrška članova Skupštine DJB, navodi se u saopštenju pres službe koje je dostavljeno medijima.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pokrenuta inicijativa za opoziv predsednika DJB

Izvor: Danas, 02.Nov.2018

Branka Stamenković pokrenula je inicijativu za opoziv predsednika DJB, saopšteno je iz pres službe ove stranke. Članak Pokrenuta inicijativa za opoziv predsednika DJB se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.