Pojačan intenzitet saobraćaja, gužve na graničnim prelazima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Dec.2012, 09:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pojačan intenzitet saobraćaja, gužve na graničnim prelazima

BEOGRAD -

U Srbiji su na najopterećenijim putnim pravcima prvog prioriteta - autoputevima kolovozi uglavnom suvi, a na državnim putevima prvog prioriteta kolovozi su vlažni, nema snega, a zbog predstojećih praznika pojačan je intenzitet saobraćaja.

Prema podacima kojima raspolaže Auto moto savez Srbije, zbog predstojećih praznika, pojačan je intezitet saobraćaja kako unutar gradskih sredina, tako i na svim >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << važnijim putnim pravcima, na prilazima zimskim turističkim centrima i na graničnim prelazima.

Magla i sumaglica, smanjuju vidljivost i usporavaju saobraćaj u severnoj Bačkoj, Banatu, oko Sjenice, na području Zlaribora, kao i duž rečnih tokova i preko planinskih prevoja.

Zbog vlažnih kolovoza i jutarnjih mrazeva, i pored redovnih intervencija putara, postoji opasnost od poledice, koja se najpre javlja na mostovima i nadvožnjacima.

Na graničnom prelazu Horgoš, saobraćaj je pojačan, na ulazu u Srbiju radi šest traka, a zadržavanja su do 180 minuta.

Pojačan je saobraćaj i na prelazu Batrovci i Kelebija, gde se na ulazu u našu zemlju čeka od 90 do 120 minuta. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja putničkih vozila su oko 45 minuta.

Kako je saopštilo javno preduzeće "Putevi Srbije", na putnim pravcima prvog prioriteta kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet santimetara na teritoriji Valjeva, Novog Pazara, Kosova.

Na državnim putevima drugog prioriteta kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet santimerara na teritoriji Vranja, Novog Pazara, Zaječara, Kruševca, Užica, Požege, Ivanjice, Čačka, Kolubare, Beograda.

Na opštinskim putevima kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet santimetara na teritoriji Vranja, Niša, Novog Pazara, Zaječara, Kruševca, Užica, Požege, Ivanjice, Čačka, Beograda.

Prilazi planinskim turističkim centrima, Kopaoniku, Zlatiboru, Goču i Divčibarama su prohodni, ugaženog snega ima do pet centimetara, obavezna je zimska oprema i proporučuje se oprezna vožnja.

Za šlepere i kamione važi zabrana na prilazu Kopaoniku preko Brzeća, preko Goča i Drenske klisure.

Zbog vlažnih kolovoza i pojave niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima, moguće je stvaranje poledice pa se apeluje na vozače da prilagode brzinu kretanja situaciji na putu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pojačan intenzitet saobraćaja, gužve na Horgošu i Batrovcima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Dec.2012

BEOGRAD -..U Srbiji su na najopterećenijim putnim pravcima prvog prioriteta - autoputevima kolovozi uglavnom suvi, a na državnim putevima prvog prioriteta kolovozi su vlažni, nema snega, a zbog predstojećih praznika pojačan je intenzitet saobraćaja. Čekanja na graničnim prelazima i do tri sata...Prema...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.