Pohapšeno 11 osaoba: Prebacivali migrante, davali im srpske pasoše, i sve to debelo naplatili

Izvor: B92, 01.Okt.2020, 10:42

Pohapšeno 11 osaoba: Prebacivali migrante, davali im srpske pasoše, i sve to debelo naplatili

Beograd -- Nakon višemesečne istrage policija danas uhapsila 11 osoba zbog sumnje da su organizovali ilegalano prebacivanje migranata u Mađarsku.

Sumnja se da je prebačeno 18 migranata, za šta su okrivljeni naplaćivali od 800 do 2.400 evra.

Kako je saopštilo Tužilaštvo za organizovani kriminal uhapšeni su: Z.V, A.R, К.S, N.P, T.A, N.A, M.B, N.V, N.B, Ž.M. i D.К, koji se sumnjiče za organizovanje nelegalnog prelaska granice sa Madjarskom od 22. februara do >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 3. jula ove godine.

Pripadnici kriminalne grupe, na čijem česlu se nalazio Z.V. radili su u međuzoni između Srbije i Mađarske, odnosno graničnih prelaza Horgoš i Reske, gde su prihvatali migrante koji su prethodno peške ilegalno prešli granicu Srbije zaobilazeći graničnu kontrolu, tako što su se skrivali iza kamiona.

U međuzoni su ih smeštali u svoje putničko motorno vozilo i uz pomoć pasoša Srbije koji pripadaju osobama sa kojima migranti imaju fizičke sličnosti, omogućavali ilegalan ulazak na teritoriju Mađarske.

Akciju hapšenja sprovela je Direkcija policije - Uprava kriminalističke policije, Služba za borbu protiv organizovanog kriminala, Odeljenje za suzbijanje trgovine ljudima i krijumčarenja ljudi a osumnjičenima je odredjeno policijsko zadržavanje i uz krivičnu prijavu biće sprovedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.