Pogubljen islamistički lider Molah

Izvor: B92, 12.Dec.2013, 11:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pogubljen islamistički lider Molah

Daka -- U Bangladešu je pogubljen vodeći islamistički lider Abdul Kader Molah, koji je bio osuđen za ratne zločine počinjene 1971. godine.

Egzekucija Molaha će verovatno podstaći novi talas političkih nemira pred nacionalne izbore sledećeg meseca, preneo je Rojters.

Molah, koji je danas obešen u centralnom zatvoru u Daki, bio je zamenik generalnog sekretara stranke "DŽamat-e-Islami", kojoj je zabranjeno da učestvuje na izborima, ali igra ključnu ulogu u opozicionom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pokretu na čelu sa Nacionalističkom strankom Bangladeša.

Smrtna kazna nad Molahom je izvršena tek nekoliko sati pošto je bangladeški Vrhovni sud odbacio njegovu žalbu kojom je zatražio da presuda o pogubljenju bude razmotrena, čime je uklonjena i poslednja prepreka za njegovo pogubljenje.

Molahova stranka, DŽamat-e Islami, koja je saveznik vodeće opozicione Nacionalne partije Bangladeša, upozorila je da će biti "teških posledica" ako on bude pogubljen.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.