Pogon za preradu biomase u Sakulama

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Jun.2011, 05:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pogon za preradu biomase u Sakulama

NOVI SAD -

Pokrajinski sekretar za nauku i tehnološki razvoj Dragoslav Petrović danas je u banatskom mestu Sakule otvorio pogon novih tehnologija za preradu biomase.

Poslovno-proizvodni objekat preduzeća "Vodeničar produkt", u tom naselju u opštini Opovo, jeste 88. pogon novih tehnologija koji je sufinansiran iz pokrajinskog budžeta, posredstvom resornog sekretarijata.

U novi pogon površine 650 kvadratnih metara, u kojem će biti zaposleno 35 radnika, uloženo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je oko 54 miliona dinara od kojih je 20 miliona izdvojila pokrajina.

Preduzeće "Vodeničar produkt" poseduje poljoprivrednu mehanizaciju za prikupljanje biomase, briketarnicu kapaciteta 600 kilograma na čas i magacin gotove robe.

U toku godine preduzeće proizvodi 3.600 tona briketa od sojine i pšenične slame, a planirani bruto prihod je 450 hiljada evra godišnje.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.