Stantić u Italiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Jun.2011, 03:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stantić u Italiji

TRST -

Potpredsednik Vlade Vojvodine i pokrajinski sekretar za međuregionalnu saradnju Tomislav Stantić posetiće danas Monfalkone u Italiji gde će sa predstavnicima te opštine kao i vlade regije Fruili-Venecije-Đulije razgovarati o jačanju saradnje tog regiona sa Vojvodinom.

Pokrajinski sekretarijat za kulturu i javno informisanje saopštio je da će, u toku dvodnevne posete italijanskoj regiji, Stantić imati i niz bilateralnih sastanaka, u okviru neformalnog dela CEI >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << međunarodne konferencije ministara spoljnih poslova centralne i istočne Evrope.

Taj skup će biti održan u petak u Trstu, gde će se Stantić sastati sa načelnikom Regionalne uprave za međunarodne odnose te regije Eliom De Anom.

Planiran je i razgovor sa zamenikom direktora Informest - vladine agencije za razvoj i međunarodnu privrednu saradnju Silvijom Ačerbi o unapređenju saradnje, mogućnostima direktnih investicija, kao i budućim međunarodnim projektima.

Stantić je i jedan od govornika na seminaru povodom projekta "Open ap", čiji je domaćin Monafalkone.

Reč je o projektu saradnje između Friuli-Venecije-Đulije i Srbije, radi jačanja internacionalizacije italijanskih i domaćih preduzeća, navedeno je u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pogon za preradu biomase u Sakulama

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Jun.2011

NOVI SAD -..Pokrajinski sekretar za nauku i tehnološki razvoj Dragoslav Petrović danas je u banatskom mestu Sakule otvorio pogon novih tehnologija za preradu biomase...Poslovno-proizvodni objekat preduzeća "Vodeničar produkt", u tom naselju u opštini Opovo, jeste 88. pogon novih tehnologija koji...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.