Pogođeni su

Izvor: B92, 06.Feb.2024, 08:17

Pogođeni su

Teretni brod u Crvenom moru pretrpeo je manju štetu nakon što je pogođen projektilom dok je plovio uz obalu pored jemenskog grada Hodeida.

To su saopštile Agencija Ujedinjenog Kraljevstva za pomorske trgovinske operacije (UKMTO) i britanska firma za pomorsku bezbednost "Ambrey".

Brod, koji se nalazio 57 nautičkih milja zapadno od Hodeide, pogođen je bespilotnom letelicom sa leve strane.

Projektil je prešao preko palube i izazvao mala oštećenja, navodi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se u izveštaju UKMTO.

"Ambrey" je saopštila da povređenih nije bilo, da je brod izveo predviđene manevre kako bi izbegao teže udare i nastavio plovidbu.

Brod je u vlasništvu jedne britanske kompanije, a plovi pod zastavom Barbadosa, prenosi Rojters.

Jemenski pobunjenici Huti od oktobra prošle godine izvode napade na brodove koji plove Crvenim morem, kako su naveli, u znak podrške Hamasu u sukobu sa Izraelom.

Američka vojska saopštila je juče da su njene snage izvele udar u samoodbrani protiv dva drona koja pripadaju jemenskim Hutima.

"Američke snage su identifikovale eksplozivne dronove u području Jemena pod kontrolom Huta i utvrdile da su oni predstavljali neposrednu pretnju za brodove američke mornarice i trgovačka plovila u regionu", navela je američka Centralna komanda u objavi da platformi X.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.