Pogledajte zašto su Hrvati zabranili ovu reklamu!

Izvor: Vesti-online.com, 24.Jul.2010, 16:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pogledajte zašto su Hrvati zabranili ovu reklamu!

Iako bi to malo kome palo na pamet, izgleda da su hrvatske televizije rešile da postanu moralna vertikala društva, pa su u svojim programima zabranile emitovanje reklame za kondome koje građane podsećaju na važnost zaštite tokom polnog odnosa.

Naime, Nova TV i RTL Televizija odbile su da u svom programu emituju novu reklamu za "Dureks" prezervative pre 22 sata, pozivajući se na Pravilnik o zaštiti maloletnika.

Sa Nove TV su poručili da "nažalost spotovi 'Dureksa' >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << više propagiraju seks od same zaštite", dok se RTL Televizija pozvala na Zakon o elektronskim medijima i odredbe koje "pozivaju sve medije da štite decu i maloletnike od neprimerenih sadržaja".

"U moru reklamnog sadržaja koji više ili manje eksplicitno igraju na kartu seksualnosti, a da za to nemaju neko kreativno utemeljenje, kao što su reklame za sladolede, osvežavajuće napitke ili parfeme, mislim da novi reklamni spot za naš 'Fetherlite Ultima' zaista spada u red vrlo pristojnih Dureksovih spotova", izjavio je Tomislav Đurica, direktor Dureksovog predstavništva za Hrvatsku.

On je naveo da je sporni spot uradila jedna renomirana reklamna agencija.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.