Pogledajte šta Novopazarci misle o upisu djece na nastavu na bosanskom jeziku

Izvor: SandzakPress.net, 03.Apr.2017, 22:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pogledajte šta Novopazarci misle o upisu djece na nastavu na bosanskom jeziku

Novi Pazar – Opredijeljivanje roditelja za upis djece na bosanski jezik i književnost aktuelno je posljednjih mjeseci. Ekipa televizije Sandžak sprovela je anketu, gdje smo se još jednom uvjerili koliko Bošnjaci žele ravnopravnost i teže ka održavanju Bošnjačkog jedinstva. Sporazumom između Grada Novog Pazara i Bošnjačkog nacionalnog vijeća predviđeno je prisustvo predstavnika >> Pročitaj celu vest na sajtu SandzakPress.net << BNV prilikom anketiranja roditelja učenika o modelu i jeziku na kome će se izvoditi nastava. Izjašnjavanje roditelja će se vršiti u posebnim prostorijama. Na ovaj način obezbijeđeni su uvjeti za slobodno izjašnjavanje i poštovanje volje roditelja o jeziku nastave. (sanapress.info)

Nastavak na SandzakPress.net...






Povezane vesti

Počeo upis prvaka i izjašnjavanje na kojem jeziku će pohađati nastavu

Izvor: SandzakPress.net, 03.Apr.2017

Novi Pazar – Trenutno je u toku upis učenika za 2017/2018. Godinu, a čalanom 55 jasno je definisano da su škole dužne obezbijediti tim koji od nastavnika razredne nastave, psihologa i pedagoga koji će raditi na upisu učenika kako bi se obezbijedio što kvalitetniji upis, istaknuto je na konferenciji. Prilikom...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SandzakPress.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SandzakPress.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.