Pogledajte fascinantne fotografije Zemlje koje je napravio Google Earth

Izvor: Blic, 16.Mar.2012, 13:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pogledajte fascinantne fotografije Zemlje koje je napravio "Google Earth"

Internet sajt "Stratocam.com" osmislio je Pol Rejdmaher, bivši zaposleni u kompanijama "Gugl" i "Drimvorks", a reč je o sajtu na kome posetioci biraju najlepše fotografije Zemlje snimljene iz vazduha. Zahvaljujući originalnoj ideji možemo uživati u prirodnim lepotama naše planete, od Islanda do Australije. Kliknite na slike da biste ih uvećali i uživajte!

Korisnici interneta odabrali su deset najlepših fotografija koje je snimio "Google Earth".

Fotografije su >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << postavljene na sajtu "Stratocam.com" koji omogućava posetiocima da vide Zemlju iz drugačije perspektive.

Kamera se kontroliše klikom na strelice za levo i desno, a moguće je i zumiranje.

Što više glasova dobije neka slika, to su veće šanse da će se pojaviti na listi.

Najveća pogodnost sajta je u tome što ne može da vam dosadi - u jednom trenutku možete posmatrati ledene bregove, a već u sledećem postati deo pustinjskog pejzaža.

Kreator sajta, Pol Rejdmaher, radio je za "Gugl" od 2005. do 2010. godine, da bi nakon toga osnovao sopstvenu softversku kompaniju "Tasty Labs".

Nakon samo nekoliko klikova, postaje jasno koliko je bogata naša planeta i koliki je čovekov uticaj na nju.

Posetioci sajta dobijaju jedinstvenu priliku da istraže predele do kojih verovatno nikada neće moći da stignu.

Među njima su portugalske pećine, vulkanske stene na Havajima i farmerske zajednice u Saudijskoj Arabiji.

Veliki broj glasova imaju i popularni lokaliteti, kao što su Pariz, Budimpešta i Los Anđeles.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pogledajte fascinantne fotografije Zemlje koje je napravio Google Earth

Izvor: medio.rs, 16.Mar.2012

Internet sajt "Stratocam.com" osmislio je Pol Rejdmaher, bivši zaposleni u kompanijama "Gugl" i "Drimvorks", a reč je o sajtu na kome posetioci biraju najlepše fotografije Zemlje snimljene iz vazduha. Zahvaljujući originalnoj ideji možemo uživati u prirodnim lepotama naše planete, od Islanda do...

Nastavak na medio.rs...

Besplatnih 25GB prostora na Minus.com sajtu

Izvor: Baguje.com, 16.Mar.2012

Min.us tj. Minus.com sajt vam nudi besplatno 25GB prostora za skladištenje fotografija i fajlova. Inače, ovde je reč o akciji, jer ovih 25 GB možete dobiti samo ukoliko ih kupite, inače se besplatno dobija samo 10gb. Takođe, da napomenem da ovaj postupak za 25GB važi samo za nove korisnike, mi...

Nastavak na Baguje.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.