Pogledajte: Snažno nevreme u Kragujevcu, pao grad veličine jabuke, jedna žena povređena

Izvor: Blic, 28.Avg.2013, 18:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pogledajte: Snažno nevreme u Kragujevcu, pao grad veličine jabuke, jedna žena povređena

Teško nevreme pogodilo je Kragujevac oko 15 i 45, a uz jaku kišu sručio se i grad. Čitaoci javljaju da su neki komadi leda dostigli i veličinu jabuke. U nekim delovim agrada je čak padao grad bez kiše, a u nevremenu je jedna žena povređena.

Padao suv grad

Prema rečima Radovana Radovanovića, u Kragujevcu se desilo i "nešto krajnje neuobičajeno". U pojedinim delovima grada je, naime, padao suv grad bez kiše.

Jedna Kragujevčanka (58) >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << koju je nepogoda zatekla na ulici, primljena je u Urgentni centar sa povredom glave. Pacijentkinja je zadobila ogrebotine i posle prve lekarske pomoći koju su joj ukazali lekari Hitne, žena je upućena u urgentni centar kako bi se proverilo da li ima teže povrede.

Prema komentarima sa društvenih mreža komadi grada su bili veličine "jabuke", "teniske loptice" i "jajeta".

Od grada su stradali prozori na kućama i stanovima, crep na krovovima stambenih kuća i automobili na kojim su polupana stakla i ulubljen lim. Štetu koja će tek da se proceni pretrpeli su i seljaci na svojim imanjima.

Grad veličine oraha

Radoš Radovanović, načelnik odeljenja za vanredne situacije u Kragujevcu kaže da je gradonosni oblak stigao iz pravca Desimirovca i da su protivgradnim raketama dejstvovali sa stanice na Bešnjaji.

VIDEO > Grad u Kragujevcu:

U Kragujevcu pada grad velicine jabuke. Horor!

— Boban B. (@BobanKg) August 28, 2013 Fotografiju nam je poslala čitateljka Svetlana Jevtović

Kakav grad u Kragujevcu...kao kokošije jaje,,,Bije ko Sveti Ilija

— Saša Jančić (@donsale23) August 28, 2013

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Pogledajte: Grad veličine jabuke u Kragujevcu, "smak sveta" u Topoli

Izvor: Blic, 28.Avg.2013

Teško nevreme pogodilo je Kragujevac oko 15 i 45, a uz jaku kišu sručio se i grad. Grad je pogodio i Topolu i okolinu Osečine. Čitaoci iz Kragujevca javljaju da su neki komadi leda dostigli i veličinu jabuke. U nekim delovima grada je čak padao grad bez kiše, a u nevremenu je jedna žena povređena...Jelena...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.