Pogledajte: Ovo je najveća i najbrža superjahta na svetu, za kojom čezne i Roman Abramovič

Izvor: Blic, 07.Apr.2013, 09:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pogledajte: Ovo je najveća i najbrža superjahta na svetu, za kojom čezne i Roman Abramovič

Svet je dobio najveću privatnu jahtu na svetu. "Azam" je superjahta duga 180 metara, vredna 470 miliona dolara i po svoj prilici pripašće članu saudijske kraljevske porodice Alvalidu Bin Talalu Alsaudu. Najveća i najbrža na svetu: Superjahta "Azam"

Ovo je superluksuzni brod koji će ljubomornim učiniti i ruskog tajkuna Romana Abramoviča, poznatog ljubitelja jahti, čija miljenica "Eklips" je 17 metara kraća od "Azama".

Novi rekorder juče je porinut u Nemačkoj, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << po svim osobinama nadmašuje sve svoje konkurente.

"Azam" nije samo najduža jahta (duži je od 12 dabldeker autobusa), nego je i najbrža. Sa 94.000 konjskih snaga, dostiže brzinu od 30 čvorova, ili 56 km/h.

Nemačka firma "Nauta", proizvođač "Azama" ("posvećenost" na arapskom), tvrdi da je ovo "najsloženija i najizazovnija jahta koja je ikad sagrađena".

- Ovo je zaista prekretnica u istoriji pravljenja luksuznih jahti - kaže Peter Lursen, predstavnik proizvođača.

O unutrašnjosti "Azama" još se ne zna mnogo, osim da će zahtevati posadu od 50 ljudi.

Svom vlasniku će biti dostavljena krajem godine.

Prema svim predviđanjima i unutrašnjost bi trebalo bar da je na nivou Abramovičeve jahte "Eklips" - sa luksuznim apartmanima, dva bazena, dva heliodroma, sportskom dvoranom, bioskopom, mini-podmornicom, pa čak i sopstvenim raketama za odbranu.

Bez velikih paluba za bikini žurke

Za razliku od Abramoviča, jahte koje imaju saudijski prinčevi najčešće nemaju velike palube na kojima se održavaju razuzdane žurke.

- Nikad nisam video jahtu nekog Arapina sa velikim žurkama na kojima se devojke u bikinijima sunčaju pored bazena, kao što to rade Rusi. Njima je više stalo di prestiža, ko ima veću jahtu - kaže Piter Sejfert iz magazina "Jahtfoto".

VIDEO > Superjahta "Azam":

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Arapski napad na Abramovičev ego: Najveća i najbrža jahta na svetu! (VIDEO)

Izvor: NaDlanu.com, 07.Apr.2013

Ovo je superluksuzni brod će ljubomornim učiniti i ruskog tajkuna Romana Abramoviča, poznatog ljubitelja jahti, čija miljenica "Eklips" je 17 metara kraća od "Azama" čiji vlasnik je član saudijske kraljevske porodice...Svet je dobio najveću privatnu jahtu na svetu. "Azam" je superjahta duga 180...

Nastavak na NaDlanu.com...

VIDEO: Ovo je najveća i najbrža superjahta na svijetu, za kojom čezne i Roman Abramovič

Izvor: Cafe.ba, 07.Apr.2013

Svijet je dobio najveću privatnu jahtu na svijetu. Azam je superjahta duga 180 metara, vrijedna 470 miliona dolara i po svoj prilici pripašće članu saudijske kraljevske porodice Alvalidu Bin Talalu Alsaudu.

Nastavak na Cafe.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.