Izvor: Piplmetar.rs, 20.Dec.2023, 06:32

Podrška socijalnom uključivanju Roma u Srbiji: Održan prvi sastanak Savetodavnog odbora

E. S.


U 20 odabranih jedinica lokalne samouprave biće razvijene i sprovođene usluge kroz rodno transformativni i antidiskriminativni pristup

Foto: A. N.


U Beogradu je 1. decembra održan prvi sastanak Savetodavnog odbora projekta „Podrška socijalnom uključivanju u Srbiji“, koji sprovodi GIZ, u partnerstvu sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, a podržava >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << nemačko Savezno ministarstvo za privrednu saradnju i razvoj.
Projekat podržava razvoj i širenje integrisanih i rodno odgovornih usluga za socijalno i ekonomsko uključivanje žena i drugih osetljivih grupa na lokalnom nivou.
U 20 odabranih jedinica lokalne samouprave biće razvijene i sprovođene usluge kroz rodno transformativni i antidiskriminativni pristup koji uključuje neophodne političke i zakonodavne procese na lokalnom i nacionalnom nivou.
Foto: A. N.


Na sastanku su predstavljene projektne aktivnosti, kao i upravljačka struktura projekta i dogovorena dinamika održavanja sastanaka Savetodavnog odbora.
Sastanku je prisustvovao i Bajram Morina, generalni sekretar Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine, koji je rekao da programi poput ovih su od suštinske važnosti za sveobuhvatnu integraciju romske zajednice u svim loklanim samouprava u kojime će biti implementirane aktivnosti.
Foto: Ministarstvo informisanja i telekomunikacija


(Telegraf.rs /A. N.)


Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381
64 8939257
(WhatsApp / Viber / Telegram).
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja
pogledajte uputstva na stranici Uslovi
korišćenja.
Priče sa Weba

Najnovije iz rubrike Vesti

Nastavak na Piplmetar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.