Podrška projektima visokoobrazovnih institucija i darovitim studentima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Jun.2019, 17:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Podrška projektima visokoobrazovnih institucija i darovitim studentima

Pokrajinska vlada, izdvojila je osam miliona dinara za podršku projektima visokoobrazovnih institucija i darovitim studentima. Ugovore i rešenja, predstavnicima visokoškolskih institucija, uručio je resorni pokrajinski sekretar, Zoran Milošević.

Sredstva su dodeljena na osnovu dva javna konkursa: za finansiranje razvojnoistraživačkih projekata visokih škola strukovnih studija i za dodelu sredstava darovitim studentima u ustanovama visokog obrazovanja čiji osnivač je Autonomna >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Pokrajina Vojvodina.

"Dobili smo sredstva za tri studenta, koji će biti angažovani u sportskim klubovima na teritoriji grada",kažu dobitnici.

"To je podstrek za učenje, za napore oko zapošljavanja i mislim da je zaista dobro", ističu.

"Izuzetno mnogo nam znači, iz posebnog razloga što ovo jeste, posle evo ovo je već sada treća godina, na naše veliko zadovoljstvo, šansa i prilika da i naši profesori se uključe u istraživanja", dodaju.

"Konkurisali smo projektom ispred studijskog programa strukovni i poslovni informatičar, radi se o projektu koji je usmeren na unapređenje nastave iz oblasti finansija upotrebom namenskih softvera", navode.

Podrška visokom obrazovanju, ali i studentima veoma je značajna, rekao je resorni pokrajinski sekretar, i dodao da će Pokrajina nastaviti da podržava inovativnost i znanje.

"Mi nastavljamo dalje, sa projektima koji se odnose na naučnoistraživačku aktivnost, istraživačku aktivnost nacionalnih manjina, i ono što mi je posebno drago, umetničkoistraživačke projekte. Dakle, tamo gde nastaje stvaralaštvo, gde nastaju nove ideje, tu smo i mi", kaže pokrajinski sekretar.

Milošević je pozvao maturante da se upišu na univerzitete i visoke škole, i da svojim radom i znanjem pokažu koliko su konkurenti, ne samo kod nas već i u svetu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Pokrajina finansira projekte visokoobrazovnih ustanova i darovite studente

Izvor: 021info.rs, 14.Jun.2019

Pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost prof. dr Zoran Milošević uručio je danas rešenja predstavnicima visokoobrazovnih ustanova iz AP Vojvodine koje su dobile sredstva u visini od osam miliona dinara, na osnovu dva javna konkursa. Reč je o Konkursu za dodelu...

Nastavak na 021info.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.