Podrška Vlade Švajcarske jačanju rodne ravnopravnosti i u Nišu

Izvor: Megafon.co, 04.Dec.2020, 11:13

Podrška Vlade Švajcarske jačanju rodne ravnopravnosti i u Nišu

Vlada Švajcarske podržava jačanje rodne ravnopravnosti u 28 gradova i opština u Srbiji, a među  njima je i Niš. Uz podršku vrednu više od 90.000 evra i doprinos lokalnih samouprava u iznosu od 25.000 evra, biće realizovane aktivnosti koje doprinose povećanju učešća žena u procesu donošenja odluka. Takođe, biće unapređen položaja žena u lokalnoj zajednici, naročito žena na selu i pripadnica ranjivih grupa. Biće pružena pomoć ekonomskom osnaživanju, zdravlju žena i borbi >> Pročitaj celu vest na sajtu Megafon.co << protiv rodno zasnovanog nasilja.
„Da ravnopravnost postane stvarnost” Program Swiss PRO je u okviru javnog poziva „Da ravnopravnost postane stvarnost” podržao lokalne samouprave da realizuju projekte koji imaju za cilj osnaživanje mehanizama za rodnu ravnopravnost. Direktnu korist od ovih projekata imaće više od 5.000 građanki i građana.
Podršku za jačanje rodne ravnopravnosti dobili su Aranđelovac, Babušnica, Bela Palanka, Blace, Bujanovac. Zatim, Bojnik, Dimitrovgrad, Golubac, Ivanjica, Knić, Kosjerić, Kraljevo, Kragujevac, Kruševac, Ljubovija. Takođe, Medveđa, Niš, Nova Varoš, Pirot, Rača, Raška, Sokobanja, Svrljig, Topola, Ćićevac, Ćuprija, Vladimirci i Zaječar. A korisnici projekata biće i stanovnici Čajetine i Vlasotinca.
Javni poziv je sprovoden u okviru programa „Podrška Vlade Švajcarske razvoju opština kroz unapređenje dobrog upravljanja i socijalne uključenosti – Swiss PRO”. Program podržava Vlada Švajcarske u saradnji sa Vladom Srbije. Sprovodi ga Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge u partnerstvu sa Stalnom konferencijom gradova i opštna. Više informacija o svakom projektu dostupno je u prikazu rezultata javnog poziva na internet stranici programa Swiss PRO.

Nastavak na Megafon.co...






Povezane vesti

Vlada Švajcarske podržava jačanje rodne ravnopravnosti u 28 gradova i opština u Srbiji

Izvor: JUGpress.com, 04.Dec.2020

BEOGRAD-VLASOTINCE-MEDVEDJA-BOJNIK-BUJANOVAC-NIŠ..Program Swiss PRO je u okviru javnog poziva „Da ravnopravnost postane stvarnost“ podržao 28 lokalnih samouprava da realizuju projekte koji imaju za cilj osnaživanje mehanizama za rodnu ravnopravnost. Direktnu korist od ovih projekata će imati...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Megafon.co. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Megafon.co. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.