Podneta tužba protiv Trampovog advokata vredna više od milijardu dolara

Izvor: B92, 25.Jan.2021, 19:08

Podneta tužba protiv Trampovog advokata vredna više od milijardu dolara

Američka kompanija koja proizvodi i održava elektronske sisteme za glasanje podnela je tužbu protiv Trampovog advokata Rudija Đulijanija, prenosi Indeks.HR.

Vrednost tužbe je 1.3 milijarde dolara, a Trampov advokat optužen je za klevetu širenjem glasina o masovnim prevarama na predsedničkim izborima.

Prema danas objavljenim sudskim dokumentima, Dominion voting sistems iz Denvera prethodno je tužio advokata Trampove kampanje Sidneja Pauela, takođe zbog širenja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << teorija zavere o izborima na kojima je Tramp izgubio od Bajdena.

Zaposleni u Dominionu Erik Kumer podneo je istu tužbu protiv cele Trampove kampanje, tvrdeći da se morao sakriti zbog pretnji smrću koje su mu uputile Trampove pristalice.

Đulijani i njegov advokat Robert Kostelo još nisu ništa komentarisali. Đulijani je do sada čvrsto stajao iza svojih izbornih zahteva. U radio-emisiji prošle nedelje rekao je da je napadnut zbog „korišćenja svog prava na slobodu govora i odbrane mog klijenta“. Tramp i njegovi saveznici dva meseca su osporavali rezultate izbora i tvrdili su bez ikakvih dokaza da je reč o masovnoj prevari, pre nego što su njegovi sledbenici upali u zgradu Kongresa ranije ove godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.