Podneta tužba protiv Trampovog advokata vredna više od milijardu dolara

Američka kompanija koja proizvodi i održava elektronske sisteme za glasanje podnela je tužbu protiv Trampovog advokata Rudija Đulijanija, prenosi Indeks.HR.

Izvor: index.hr

Ponedeljak, 25.01.2021.

17:14

Podneta tužba protiv Trampovog advokata vredna više od milijardu dolara
FOTO: EPA-EFE/MICHAEL REYNOLDS

Vrednost tužbe je 1.3 milijarde dolara, a Trampov advokat optužen je za klevetu širenjem glasina o masovnim prevarama na predsedničkim izborima.

Prema danas objavljenim sudskim dokumentima, Dominion voting sistems iz Denvera prethodno je tužio advokata Trampove kampanje Sidneja Pauela, takođe zbog širenja teorija zavere o izborima na kojima je Tramp izgubio od Bajdena.

Zaposleni u Dominionu Erik Kumer podneo je istu tužbu protiv cele Trampove kampanje, tvrdeći da se morao sakriti zbog pretnji smrću koje su mu uputile Trampove pristalice.

"Ja koristim svoje pravo na slobodu govora i odbranu Trampa"

Đulijani i njegov advokat Robert Kostelo još nisu ništa komentarisali. Đulijani je do sada čvrsto stajao iza svojih izbornih zahteva. U radio-emisiji prošle nedelje rekao je da je napadnut zbog „korišćenja svog prava na slobodu govora i odbrane mog klijenta“. Tramp i njegovi saveznici dva meseca su osporavali rezultate izbora i tvrdili su bez ikakvih dokaza da je reč o masovnoj prevari, pre nego što su njegovi sledbenici upali u zgradu Kongresa ranije ove godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: