Podgorički paroh RASKRINKAO CRNOGORSKE LAŽI: Direktore, ti samo širiš paniku, LITIJE SU MANIFESTACIJA LJUBAVI

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Jun.2020, 17:52

Podgorički paroh RASKRINKAO CRNOGORSKE LAŽI: Direktore, ti samo širiš paniku, LITIJE SU MANIFESTACIJA LJUBAVI

Paroh podgorički Nikola Pejović saopštio je da direktor Uprave policije (UP) Crne Gore Veselin Veljović širi bezbednosnu i zdravstvenu paniku.

Veljović je danas kazao "da se u samo jednom klasteru sa litije korona virusom inficiralo oko 70 osoba".

- Ako je neko imao dilemu o snazi dostojanstvenih, mirnih, molitvenih litija u Crnoj Gori, onda je to danas postalo jasno. Izjava gospodina Veljovića sa koordinisanom akcijom specijalnih antiterorističkih jedinica >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << na primorju, koje su krenule da skrnave svetinje su novi, možda i poslednji pokušaj da se one spreče. Kome je u interesu da direktor policije ne govori istinu? Litije su obustavljene pre pojave korona virus u Crnoj Gori, pa se pitamo kojim istražnim postupkom je Veljović uvrdio tzv. klaster na litiji. Celo vreme smo bili ubeđeni da o klasterima i oboljelima mi, građani Crne Gore, saznajemo od nadležnih zdravstvenih institucija, a ne od direktora policije - kazao je Pejović.

Pejović je takođe rekao i da "neosnovano i sa pozicije za koju nije nadležan Gospodin Veljović širi paniku i bezbednosnu i zdrastvenu, saopštavajući notornu neistinu".

- Podaci koje je izneo nemaju utemeljenje u zvaničnim podacima koje su građani dobili od NKT-a. A na osnovu njih, od svetovasilijevske litije u Nikšiću do danas nemamo novih slučajeva zaraženih virusom korona. Zajedno sa NVO akcijom za ljudska prava i institutom Alternativa, ali i sa svom domaćom i međunarodnom javnošću, pitamo se da li je selektivna pravda postala nepisani ustav za ovu vlast i samog Veljovića? Pitamo se i zašto se Veljović ovakvim ili sličnim saopštenjem nije oglasio uoči proslave državnog praznika ili nedavnog građanskog protesta u centru Podgorice - kada su očigledno prekršene mere na javnim okupljanjima građana, a koje su bile strože nego što je danas slučaj? Ovo ne govorim iz pozicije da nam smetaju proslave i protesti, već zbog očigledne zloupotrebe zdravstvenih mera i nedostatku jasnih principa. Konačno, najavljene litije su prepoznate kao spomenik dostojanstvenog držanja njenih učesnika. Manifestacija mira, ljubavi i odgovornog ponašanja . I pored opstrukcija litije će se održavati uz poštovanje svih predviđenih mera, ne kršeći ih ništa više u odnosu na pomenute događaje - rekao je Pejović.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.