Crnogorska policija: Nećemo dozvoliti javna okupljanja kojima se krše mere

Izvor: RTS, 10.Jun.2020, 13:49

Crnogorska policija: Nećemo dozvoliti javna okupljanja kojima se krše mere

Direktor crnogorske policije Veselin Veljović saopštio je da policija neće dozvoliti javna okupljanja kojima se krše mere Nacionalnog koordinacionog tijela i da će procesuirati "svako odgovorno lice u slučajevima nepoštovanja zakona i ugrožavanja zdravlja građana Crne Gore".
Veselin Veljović je rekao da crnogorska policija neće obezbeđivati javna okupljanja koja nisu prijavljena u skladu sa zakonom.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
"Vjerujem da je organizator javnih okupljanja svjestan činjenice da je u ovom trenutku očuvanje zdravlja građana prioritet i da bi ova okupljanja podsticala tenzije i doprinijela stvaranju uznemirenja javnosti. Podsjećam javnost da se u samo jednom klasteru sa litije koronavirusom inficiralo oko 70 osoba, što nam govori da su javna okupljanja i dalje realna prijetnja i rizik po zdravlje građana", poručio je Veljović.
Kako je mitropolit Amfilohije ranije najavio, sa litijama će se nastaviti 14. juna.
Otac Gojko Perović je rekao da će litije biti organizovane uz poštovanje svih procedura u vezi sa javnim okupljanjima, kao i svih mera zdravstvene zaštite koje su se poštovale i na jučerašnjem protestu u Podgorici, kao i na proslavi Dana nezavisnosti pre desetak dana.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Crnogorska policija neće dozvoliti javna okupljanja kojima se krše mjere, zdravlje građana prioritet

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 10.Jun.2020

Policija neće dozvoliti javna okupljanja kojima se krše mjere Nacionalnog koordinacionog tijela i procesuiraće svako odgovorno lice u slučajevima nepoštovanja zakona i ugrožavanja zdravlja građana Crne Gore, izjavio je direktor Uprave policije Veselin Veljović. U pisanoj izjavi dostavljenoj...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.