Počinje uređenje Skadarlije, izdvojeno 10 miliona

Izvor: Mondo, 12.Maj.2017, 16:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počinje uređenje Skadarlije, izdvojeno 10 miliona

Prvi deo radova na obnovi Skadarlije - uređenje česme i platoa u Skadarskoj ulici, počeće u sredu, 17. maja, a rok za završetak tih radova je 60 dana, najavio je gradski menadžer Goran Vesić.

Foto: Mondo/ Aleksandra Petrovski

"Kako bi se izašlo u susret građanima i ugostiteljima i da se ne bi ugrozila predstojeća turistička sezona, drugi deo radova koji se odnosi na sanaciju kaldrme, kolovoza i trotoara započeće u septembru, kako je i dogovoreno >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << na sastanku održanom u martu u kući Đure Jakšića, kome su prisustvovali predstavnici Grada Beograda, Gradske uprave i Društva za očuvanje, uređenje i razvoj Skadarlije. Ovi radovi će trajati do kraja kalendarske godine", rekao je gradski menadžer, a saopštio je Beoinfo.

On je podsetio da je JKP "Beograd-put" 2016. godine potpisao ugovor s Ministarstvom trgovine, turizma i telekomunikacija za uređenje Skadarske ulice, a vrednost ugovora je 10 miliona dinara.

Brankov most u novom "ruhu", kreće rekonstrukcija!

"Radovi na uređenju Skadarske ulice podrazumevaju sanaciju kolovoza i trotoara, koje će izvoditi JKP 'Beograd-put', i rekonstrukciju Skadarlijske česme i pripadajućeg platoa, koje će izvoditi JKP 'Zelenilo – Beograd'. 'Zelenilo' će izvršiti i ozelenjavanje i obnovu uličnog mobilijara", precizirao je Vesić.

Počelo rušenje baraka u centru Beograda (FOTO)

Gradski menadžer je naglasio da će se svi radovi izvoditi prema projektu na koji je saglasnost dao Zavod za zaštitu spomenika kulture grada, koji će vršiti i konzervatorski nadzor.

Ukoliko se u toku rekonstrukcije pojavi potreba za izvođenjem dodatnih radova, finansiraće ih Sekretarijat za saobraćaj i Direkcija za puteve.

-------------------------------

Aplikacija MONDA ponovo na Google Play Store! PREUZMITE JE!

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.