Počinje period pojačanog saobraćaja, očekuju se gužve na granicama

Izvor: RTS, 20.Dec.2019, 10:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počinje period pojačanog saobraćaja, očekuju se gužve na granicama

Pred nama je vikend uoči božićnih praznika u Zapadnoj Evropi. Očekuju se gužve na svim granicnim prelazima. Ovog jutra zadržavanja su na prelazu Batrovci gde se na ulazak iz Hrvatske u Srbiju čeka oko sat vremena, a vozila ubrzano stižu i na granične prelaze sa Mađarskom.
U Srbiji počinje period pojačanog saobraćaja, a prvi talas sa većim brojem vozila očekuje se na auto-putevima koji vode iz >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << pravca Mađarske i Hrvatske, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Zbog toga su povremeno moguća duža zadržavanja na putničkim terminalima.
Na graničnom prelazu Horgoš, od sinoć je značajno povećan priliv vozila iz Zapadne Evrope.
Svih šest traka za ulazak u Srbiju je otvoreno, a trenutno se čeka 10 do 15 minuta, ali se na napuštanje Mađarske čeka između tri i četiri sata.
Sa Mađarskom postoji još osam graničnih prelaza, a jutros su zabeležena zadržavanja od sat vremena i na izlazu iz Mađarske na integrisanom prelazu Bački vinogradi. Vozila pojačano stižu i na Kelebiju.
Radno vreme manje frekventnih graničnih prelaza sa Mađarskom je od sedam do 19 časova.
Sa Hrvatskom će prelaz Batrovci sigurno biti najopterećeniji, a tada su zadržavanja uvek kraća na Šidu, Ljubi, Sotu ili Bačkoj Palanci.
Kamioni na Batrovcima čekaju pet sati.
Na naplatnim stanicama nema zadržavanja, a nema dužih zadržavanja.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Počinje period pojačanog saobraćaja, očekuju se gužve na granicama

Izvor: JuznaSrbija.info, 20.Dec.2019

Pred nama je vikend uoči božićnih praznika u Zapadnoj Evropi. Očekuju se gužve na svim granicnim prelazima. Ovog jutra zadržavanja su na prelazu Batrovci gde se na ulazak iz Hrvatske u Srbiju čeka oko sat vremena, a vozila ubrzano stižu i na granične prelaze sa Mađarskom. Tokom popodneva očekuju...

Nastavak na JuznaSrbija.info...

Na graničnim prelazima Srbije zbog praznika rade sve trake i više službenika

Izvor: Beta, 20.Dec.2019

 Na najprometnijim graničnim prelazima Srbije zbog očekivanje gužve uoči Božića i Nove godine biće otvorene sve trake, a smene pojačane dodatnim brojem službenika.Prelazak granice, navela je u saopštenju Carina Srbije, treba izbegavati u dane vikenda, jer su gužve tada najveće.Pretpraznični...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.