Počelo suđenje osmorici desničara optuženih za planiranje ustanka u Nemačkoj

Izvor: B92, 30.Sep.2019, 23:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počelo suđenje osmorici desničara optuženih za planiranje ustanka u Nemačkoj

Berlin -- Suđenje osmorici osumnjičenih ekstremnih desničara, optuženih za formiranje terorističke organizacije i planiranje podizanja ustanka, počelo je u Nemačkoj.

Muškarci između 21 i 32 godine starosti, koji su se danas pojavili pred regionalnim sudom u Drezdenu optuženi su za formiranje grupe "Revolucija Kemnic".

Tužioci navode da su optuženi, identifikovani kao vodeći pripadnici neonacističke, skinhedske i huliganske scene u Kemnicu, želeli da nabave >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vatreno oružje i sruše demokratski poredak u Nemačkoj.

Vlasti navode da su optuženi planirali da izvedu napad 3. oktobra 2018. godine, ali su uhapšeni dva dana ranije.

Prema tvrdnjama vlasti, nekolicina optuženih je 14. septembra 2018. učestvovala u napadu na grupu migranata u Kemnicu, u kojem su u danima pre toga održavani protesti desničara zbog ubistva Nemca koje su počinili migranti.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.