Počele prijave za startape za inovacije u oblasti sporta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Maj.2019, 16:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počele prijave za startape za inovacije u oblasti sporta

Prijave za prvi program podrške startapima u Srbiji koji razvijaju inovacije u oblasti sporta koji Naučno-tehnološki park Beograd realizuje u saradnji sa izraelskim Colosseum Sport su otvorene, saopšteno je danas iz Naučno-tehnološkog parka.

Jedinstveni petomesečni program Colosseum Sports Tech Serbia nastoji da poveže sportsku zajednicu sa inovatorima kako bi se unapredila iskustva i olakšala i ubrzala primena tehnoloških rešenja, a startapima u ranoj fazi razvoja obezbedila >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << podrška za dalji razvoj njihovih ideja.

Timovi koji prođu selekciju će već od juna imati priliku da kroz radionice, individualne sesije i mentorstvo uče i povežu se sa najboljim stručnjacima iz sveta sporta i biznisa, dok će najbolji među njima tokom studijskog putovanja u Izrael dobiti dodatnu podršku za dalji razvoj svog startapa.

Mogućnost da konkurišu imaju startapi koji razvijaju nova tehnološka rešenja u svim sferama sporta - razvoj sportista, analiza podataka, esport, prenosive tehnologije, wellness i ishrana, mediji i emitovanje sportskih događaja i slično.

Prijave su otvorene do 26. maja na zvaničnom sajtu programa www.colosseum-serbia.rs.

U nameri da se startapima omogući uvid u trendove i potrebe industrije, a istovremeno podstakne diskusija o uticaju i značaju primene tehnoloških rešenja u oblasti sporta, u Naučno-tehnološkom parku Beograd će 15. maja biti organizovan i Colosseum Sports Tech Summit, centralni događaj programa koji će okupiti vodeće međunarodne eksperte, sportiste, sportske organizacije i inovatore.

Sports-tech industrija napreduje neverovatnom brzinom, privlačeći sve veći broj investicija, a podrškom razvoju inovacija i startap ekosistema u ovoj oblasti, Srbija ima šansu da se pozicionira kao jedan od lidera u razvoju i primeni sportskih tehnoloških rešenja globalno, ističe se u saopštenju.

Realizaciju programa Colosseum Sports Tech Serbia, podržali su i Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije kao i Ambasada Izraela u Beogradu.

Više informacija može se naći na sajtu www.colosseum-serbia.rs.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.