Počela zajednička sjednica odbora za bezbjednost RS i Srbije

Izvor: Nezavisne Novine, 25.Nov.2015, 14:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počela zajednička sjednica odbora za bezbjednost RS i Srbije

BEOGRAD - U zgradi Doma Narodne skupštine Srbije počela je zajednička sjednica Odbora za bezbjednost Narodne skupštine Republike Srpske i Odbora za odbranu i unutrašnje poslove Skupštine Srbije, na čijem dnevnom redu je bezbjednosna situacija u Srbiji i Srpskoj.

Predsjednik Odbora za bezbjednost Narodne skupštine Republike Srpske Milanko Mihajilica rekao je na početku sjednice da je bezbjednosna situacija u Srpskoj na zadovoljavajućem nivou i pored brojnih bezbjednosnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << izazova u posljednje vrijeme u regionu i svijetu.

Mihajilica je, međutim, istakao da je bezbjednosni sistem u BiH porozan zbog problema u koordinaciji brojnih bezbjednosnih službi i zbog preklapanja nadležnosti kada je riječ o pravosudnim organima.

On je kao posebno ozbiljan problem istakao činjenicu da Republika Srpska ne dobija potrebne informacije od nadležnih bezbjednosnih instanci sa nivoa BiH, a da pritom, prema zvaničnim obavještajnim podacima, u BiH ima više hiljada ljudi koji bi mogli da izvedu terorističke akte.

"Bezbjednost u Republici Srpskoj se ne može sačuvati ili je to mnogo teže učiniti bez razmjene informacija", istakao je Mihajilica.

Predsjednik Odbora za odbranu i unutrašnje poslove Skupštine Srbije Marija Obradović rekla je da povod za održavanje zajedničke sjednice nije bila aktuelna bezbjednosna situacija u svijetu u svjetlu terorističke prijetnje u Evropi, ali da se ta tema ne može zanemariti.

Po završetku zajedničke sjednice, učesnici će se obratiti medijima nešto poslije 14.00 časova.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.