Izvor: Radio Slobodna Evropa, 22.Avg.2014, 21:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počela saslušanja o tokovima novca prikupljanog za Tijanu Ognjanović

Policija je počela saslušanja povodom tokova novca prikupljenog od građana širom Srbije za lečenje Tijane Ognjanović koja je umrla pre operacije u Americi prošle godine, rekao je za RTS ministar unutrašjnih poslova Nebojša Stefanović.

U akciji koja je ujedinila građane prikupljeno je zvanicno milion i 600 hiljada evra. Čekajući transplantaciju srca, osmogodišnja Tijana preminula je u bolnici u Hjustonu.

Od preostalog novca Ognjanovići su rešili da doniraju 1,2 >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << miliona evra Institutu za majku i dete. Sa proverama cene opreme, policija proverava i gde je išao novac sa Ognjanovićevih računa, prenosi RTS.

Stefanović je rekao da policija sumnja da su veleprodajna preduzeća ostvarila profit i do 95.000 evra.

"Istragom se došlo do saznanja koja do sada nisu bila poznata javnosti, ali koje zbog istrage ne možemo da saopštimo", rekao je ministar i najavio da će policija svoj deo posla obaviti do sredine septembra i tada obavestiti javnost.

U pitanju je pretkrivični postupak i lica se za sada ispitiuju u svojstvu građana radi prikupljanja informacija i obaveštenja. Ukoliko dođe do zaključka da je izvršeno krivično delo policija će podneti krivičnu prijavu nadležnom tužilaštvu.

U javnosti se spekuliše već neko vreme o ugradnji posrednika i lekara prilikom nabavke opreme.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Stefanović: Ispitujemo tokove novca prikupljenog za lečenje male Tijane

Izvor: Press, 22.Avg.2014

U akciji koja je ujedinila građane prikupljeno je zvanično dva miliona i 600 hiljada evra. Čekajući transplantaciju srca, osmogodišnja Tijana preminula je u bolnici u Hjustonu.. Od preostalog novca Ognjanovići su rešili da doniraju 1,2 miliona evra Institutu za majku i dete. Sa proverama cene...

Nastavak na Press...

Saslušanja o tokovima novca prikupljenog za Tijanu

Izvor: Nezavisne Novine, 22.Avg.2014

BEOGRAD - Policija je počela saslušanja povodom tokova novca prikupljenog od građana širom Srbije za lečenje Tijane Ognjanović koja je umrla pre operacije u Americi prošle godine, rekao je za RTS ministar unutrašjnih poslova Nebojša Stefanović.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.