Počela je Skupština

Izvor: Mondo, 29.Avg.2012, 12:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počela je Skupština

Skupština Srbije počela vanrednu sednicu na čijem dnevnom redu su dopune Zakona o vanparničnom postupku i izmene Zakona o javnom beležništvu. Prethodno izabran predsednik Administrativnog odbora.

Izmenama Zakona o javnom belezništvu predlaže se odlaganje početka primene tog zakona za mart iduće godine jer kako su naveli predlagači izmena Zakona iz Srpske napredne stranke, do septembra nije moguće obezbediti uslove za njegovu primenu.

U obrazloženju su naveli >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << da nije imenovano prvih 100 javnih beležnika, niti formirana Javnobeležnička komora koja treba da donese neophodne podzakonske akte. Predloženo je da primena zakona počne 1. marta 2013. godine.

Dopunama Zakona o vanparničnom postupku predložen je poseban postupak za donošenje isprave o činjenici rođenja koja bi bila osnov za upis ljudi bez ličnih dokumenata u matičnu knjigu rođenih.

Administrativni odbor Skupštine Srbije izabrao je danas Zorana Babića iz Srpske napredne stranke (SNS) za novog predsednika tog tela.

Babić je na to mesto došao umesto stranačke koleginice Jorgovanke Tabaković, koja je nedavno izabrana za guvernera Narodne banke Srbije.

Odbor je na sednici konstatovao Jorgovanki Tabaković prestanak poslaničkog mandata.

Na sednici je rečeno da je odboru dostavljena ostavka poslanika Vladana Vasića koji je i gradonačelnik Pirota, ali da odbor ne može razmatrati tu ostavku jer nije overena.

Protiv Vasića i još dva poslanika URS-a i jednog poslanika SNS koji obavljaju funkcije gradonačelnika,

Agencija za borbu protiv korupcije podnela je prijave jer su stupili na drugu dužnost bez saglasnosti agencije.

Nakon prijave iz tih stranaka je najavljeno da će oni podneti ostavke na poslaničke funkcije.

Administrativni odbor danas je dao saglasnost Dejanu Djurđeviću da može da vrši funkciju direktora Sekretarijata za zakonodavstvo pored funkcije predsednika Republičke izborne komisije.

Odbor je dao saglasnost i članu RIK-a Miladinu Panteliću za obavljanje funkcije zamenika sekretara Vlade Srbije.

(agencije/MONDO, Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović)

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.