Počela izgradnja stanova za izbeglice iz BiH i Hrvatske

Izvor: N1 televizija, 27.Avg.2018, 14:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počela izgradnja stanova za izbeglice iz BiH i Hrvatske

U Staroj Pazovi danas je počela izgradnja 169 stanova namenjenih izbeglicama iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske u okviru Regionalnog stambenog programa.

Ceremoniji polaganja kamena temeljca prisustvovai su ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić, ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović, komesar za izbeglice Vladimir Cucić, šef Delegacije EU Sem Fabrici i ambasador SAD Kajl Skot.

Dačić je rekao da je Regionalni stambeni program najvažnija regionalna >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << inicijativa za rešavanje dugoročnog raseljenja kao posledice sukoba na teritoriji bivše Jugoslavije u periodu 1991-1995. godine.

Stanovi u Novoj Pazovi se grade u okviru Potprojekta 5 Regionalnog stambenog programa. Dačić je rekao da je vrednost tog potprojekta 52 miliona evra, od čega je 38,8 miliona došlo iz donacija, dok Srbija učestvuje sa 13,2 miliona.

Dačić je rekao da će u okviru stambenog programa biti dodeljeno 1.847 stambenih rešenja, od čega 1.267 stanova u 27 jedinica lokalne samouprave. Već se gradi 270 stanova u naselju Kamendin u Zemunu koje će biti završeno i useljeno na proleće sledeće godine, dok je 7. avgusta u Veterniku, u Novom Sadu, položen kamen temeljac za 276 stanova.

"Srbija vodi politiku solidarnosti i razumevanja za sve teškoće sa kojima se suočavaju raseljena lica. Rešavanje stambenih pitanja je važno, ali predstavlja samo jedan aspekt kvaliteta života u novoj sredini, rekao je Dačić.

On je naveo da lokalne zajednice imaju posebnu ulogu u integraciji izbeglih u njihovim sredinama i dodao da su sve lokalne zajednice u Srbiji, bez izuzetka, demonstrirale solidarnost i pomogle u najtežim trenucima.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.