Pobićemo sve, tra la la la VIDEO

Izvor: B92, 21.Nov.2023, 10:26

"Pobićemo sve, tra la la la" VIDEO

Izraelska organizacija "Građanski front" izazvala kritike na društvenim mrežama objavljujući pesmu koju pevaju deca, a u kojoj se slavi uništenje u Pojasu Gaze.

U pesmi se takođe govori da "tamo neće ostati ništa" za godinu dana.

Snimak pesme navodno prikazuje decu evakuisanu iz izraelskih zajednica u blizini Pojasa Gaze, a naišao je na kritike u Izraelu i inostranstvu zbog teksta, kao i zbog toga što je pevaju deca, objavio je "Tajms of Izrael".

Video >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je omaž klasičnoj izraelskoj pesmi "HaReut" ("Družina"), koju je napisao pesnik Haim Gouri o događajima iz rata za nezavisnost 1948. godine.

Original je oda ljudima izgubljenim u užasima rata.

Nova verzija, međutim, ima daleko militantniji ton, sa rečenicama kao što su "IDF prelazi granicu da eliminiše nosioce svastika", "Sve ćemo ih zbrisati" i "Pokazaćemo svetu kako uništavamo naše neprijatelje".

Pesmu su podelili propalestinski aktivisti na društvenim mrežama sa komentarima kao što su: "Izraelska deca pevaju genocidnu pesmu o Gazi" i "Da li tako odgajaju svoju decu?".

U Izraelu, pojedinci su pozdravili novu verziju na društvenim mrežama, ali je većina reakcija bila izrazito negativna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.