Pobeda Nika Rozberga u Silverstonu

Izvor: Politika, 30.Jun.2013, 17:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pobeda Nika Rozberga u Silverstonu

SILVERSTON – Nemac Niko Rozberg, vozač Mercedesa, pobednik je trke za Veliku nagradu Velike Britanije u Silverstonu.

Treću pobedu u karijeri, drugu ove godine, ostvario je u dramatičnom finišu, uspevši da za delić sekunde umakne Australijancu Marku Veberu.

Treći u cilju bio je Španac Fernando Alonso, koji je starttovao sa devete pozicije, a pravi podvig napravio je Britanac Luis Hmailton koji je na početku trke - u šestom krugu, ostao bez zadnje leve gume, ali je >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << uprkos tome uspeo da nadoknadi propušteno i kao četvrti završi trku.

Veliki peh imao je aktuelni trostruki šampion sveta Nemac Sebastijan Fetel kome je deset krugova pre kraja trke, pri vođstvu i pre dnosti u odniosu na Rozberga od dve i po sekunde, otkazao menjač zbog čega je morao da odustane.

Fetel odustao zbog problema sa menjačem

Aktuelni svetski šampion u Formuli 1 Nemac Sebastijan Fetel odustao je deset krugova pre kraja Velike nagrade Velike Britanije jer mu je otkazao menjač.

Fetel je bio u vođstvu u odnosu na drugoplasiranog Rozberga više od dve sekunde, kada je u 42. krugu naglao usporio, stao i javio svom timu da odustaje jer mu je otkazao menjač.

Hamiltonu, Masi i Vernjeu pukle gume tokom trke

Tri eksplozije zadnje leve gume obeležile su start trke za šampionat sveta u Formuli 1 na stazi u Silverstonu,

Prvo je posle svega osam krugova pukao pneumatik Luisu Hamiltonu, čime su mu se raspršile nade da će eventualno ostvariti drugu pobedu na domaćem terenu.

Posle nekoliko minuta sa staze je iz istog razloga izleteo i Felipe Masa, a potom i Žan Erik Vernj.

Delovi pneumatika rasuli su se po cleoj stazi, ali je trka nastavljena.

Tanjug

objavljeno: 30/06/2013

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

F1: Slavlje Rozberga, pucale gume, menjač zakucao Fetela

Izvor: MozzartSport.com, 30.Jun.2013

Nemac Niko Rozberg, vozač Mercedesa, pobednik je današnje trke za Veliku nagradu Velike Britanije u Silverstonu. Treću pobedu u karijeri, drugu ove godine, ostvario je u dramatičnom finišu, uspevši da za delić sekunde umakne Australijancu Marku Veberu. Treći u cilju bio je Španac Fernando Alonso,...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.