Izvor: Nezavisne Novine, 26.Dec.2016, 14:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Po­sje­ta Dje­da Mra­za od 20 do 30 KM

BA­NJA­LU­KA - Do­la­zak Dje­da Mra­za u do­mo­ve naj­mla­đih u RS ko­šta od 20 do 30 ma­ra­ka, a ni taj no­vi udar na ku­ćni bu­džet ne mo­že da us­kra­ti mno­gim ro­di­te­lji­ma i ma­li­ša­ni­ma uspo­me­ne ko­je os­ta­ju do kra­ja ži­vo­ta.

Oni ko­ji su odlu­či­li da ulo­gom Dje­da Mra­za za­ra­de ka­žu da po­traž­nje ima za ta­kvim uslu­ga­ma.

Da­li­bor Gli­go­rić iz Po­zo­ri­štan­ca "Puž" iz La­kta­ša >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << kao Djed Mraz di­je­li pa­ke­ti­će već 16 go­di­na na po­dru­čju ba­nja­lu­čke re­gi­je. Re­kao nam je da nje­gov do­la­zak na ku­ćnu adre­su ko­šta od 20 do 25 ma­ra­ka, u za­vi­snos­ti od bro­ja dje­ce.

"Sve je vi­še za­in­te­re­so­va­nih, dje­ca re­agu­ju ra­zli­či­to, ali ve­ći­na ma­li­ša­na pri­hva­ti Dje­da Mra­za ka­da im pri­ča pri­če i pje­va pje­smi­ce. Ako ne­ko ima po­se­bnu že­lju, ja to ispu­nim", re­kao je Gli­go­rić.

On je do­dao da ima ra­zli­či­tih zah­tje­va ro­di­te­lja ko­ji ho­će da obra­du­ju naj­mla­đe, da u su­šti­ni svi bu­du sre­ćni i za­do­vo­ljni na­kon nji­ho­vog do­las­ka.

Du­brav­ko Vu­ka­di­no­vić iz Pri­je­do­ra, ko­ji ima dva­de­se­to­go­diš­nje is­kus­tvo Dje­da Mra­za, ra­di u po­zo­ri­štu i do­dje­lju­je pa­ke­ti­će gdje god je to po­tre­bno.

"Mo­ja ku­ćna po­sje­ta dje­ci tra­je ne­kad du­že, ne­ka­da kra­će, sve za­vi­si ka­kva su dje­ca i ko­li­ko su im za­ni­mlji­ve pri­če, pje­smi­ce. Ta­kvih po­zi­va oče­ku­jem kao i pro­šle go­di­ne, a ci­je­na je oko 30 ma­ra­ka", re­kao nam je Vu­ka­di­no­vić.

Ta­ko­đe je re­kao da do­dje­lji­va­nje pa­ke­ti­ća obi­čno kre­će od 23. de­cem­bra.

Pri­je­dor­čan­ka Bo­ja­na Ćo­pić ka­že da je odli­čno što ta­ko ne­što pos­to­ji u Pri­je­do­ru, jer je grad si­ro­ma­šan po pi­ta­nju akti­vnos­ti za naj­mla­đe.

"Dje­ci tre­ba što vi­še sa­drža­ja da ma­šta­ju i uži­va­ju u dje­tinj­stvu. Mi smo pi­sa­li Dje­da Mra­zu pro­šle go­di­ne i ni­je do­šao, pa ove pla­ni­ra­mo da ga re­zer­vi­še­mo da li­čno do­đe", re­kla je Ćo­pi­će­va.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Po­sje­ta Dje­da Mra­za od 20 do 30 KM

Izvor: Cafe.ba, 26.Dec.2016

Do­la­zak Dje­da Mra­za u do­mo­ve naj­mla­đih u RS ko­šta od 20 do 30 ma­ra­ka, a ni taj no­vi udar na ku­ćni bu­džet ne mo­že da us­kra­ti mno­gim ro­di­te­lji­ma i ma­li­ša­ni­ma uspo­me­ne ko­je os­ta­ju do kra­ja ži­vo­ta.

Nastavak na Cafe.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.