Po preporuci poverenice smene u Specijalno bolnici u V.Banji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Jul.2018, 14:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Po preporuci poverenice smene u Specijalno bolnici u V.Banji

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković pozdravila je danas odluku ministra zdravlja da smeni rukovodstvo i reši problem u Specijalnoj bolnici za interne bolesti u Vrnjačkoj Banji, u kojoj već 10 godina ne funkcionišu aparati za dijalizu.

Odluka je usledila posle preporuka mera za ostvarivanje ravnopravnosti koje je poverenica krajem prošle godine dala Ministarstvu zdravlja, Republičkom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << fondu za zdravstveno osiguranje i Specijalnoj bolnici za interne bolesti Vrnjačka Banja, kako bi se prevazišle smetnje zbog kojih odeljenje za dijalizu ne radi godinama, navedeno je u saopštenju.

Poverenica jen istakla da su naši građani, kojima je potrebna dijaliza, zbog ovih propusta putovali u druga mesta, što je dodatno, višestruko opterećivalo sistem zdravstvene zaštite.

Fukncionisanje ovog odeljenja je od velikog značaja, imajući u vidu,i da se radi o turističkom mestu tako da bubrežni bolesnici dobijaju mogućnost izbora mesta za rehabilitaciju i odmor, navela je Janković.

Poverenica ističe da je ova odluka važna za obezbeđivanje prava na adekvatnu zdravstvenu zaštitu osobama koje se leče dijalizom, ravnopravno sa građanima koji koriste druge zdravstvene usluge.

Ona navodi da i ovaj slučaj pokazuje da je postupanje po preporukama u opštem interesu svih građana.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.