Po poternici iz CG, uhapšen u Srbiji zbog ubistva u Kotoru

Izvor: B92, 08.Mar.2020, 20:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Po poternici iz CG, uhapšen u Srbiji zbog ubistva u Kotoru

Po međunarodnoj poternici Interpola Podgorica, u Srbiji je danas lišen slobode crnogorski državljanin N.M. (40), saopštila je Uprava policije Crne Gore.

Za N.M. je raspisana međunarodna poternica na osnovu naredbe Višeg suda u Podgorici radi vođenja krivičnog postupka za krivično delo teško ubistvo u pokušaju, jer se sumnjiči da je 16. septembra 2017. godine u Kotoru ubio G.L. i pokušao da ubije M.L, kaže se u saopštenju crnogorske policije dostavljenom Tanjugu. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Kako se navodi, N.M. se potražuje i na osnovu naredbe Višeg suda u Podgorici radi vođenja krivičnog postupka zbog krivičnog dela stvaranje kriminalne organizacije.

"Sumnjiči se da je kao član kriminalne organizacije imao zadatak da pruža pomoć i podršku u izvršenju planiranih krivičnih dela kriminalne organizacije, da deluje kao izvršilac ovih dela, da prenosi uputstva i zadatke organizatora drugim pripadnicima kriminalne organizacije, te i da ostvaruje saradnju sa pripadnicima druge kriminalne organizacije", navodi se u saopštenju.

Crnogorska policija dodaje je "N.M. potraživano na međunarodnom planu zbog teških krivičnih dela, te su službenici Sektora kriminalističke policije u odnosu na ovo lice sprovodili istragu ciljanog traganja u saradnji sa više država".

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Crnogorski državljanin uhapšen u Srbiji po Interpolovoj poternici

Izvor: Radio 021, 08.Mar.2020

Crnogorski državljanin N.M. (40) uhapšen je u Srbiji na osnovu Interpolove međunarodne poternice zbog organizovanog kriminala, ubistva i pokušaja teškog ubistva, saopštila je crnogorska Uprava policije...Poternicu je raspisao Viši sud u Podgorici, koji N.M. sumnjiči da je 16. septembra 2017....

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.