Plenkovićevih 30 otpisanih

Izvor: B92, 13.Dec.2023, 11:15

Plenkovićevih 30 otpisanih

Hrvatska Vlada Andreja Plenkovića bliži se kraju drugog mandata, a smenjeni ministar privrede Davor Filipović je čak trideseti po redu koji napušta vlast.

Fotelje je od samog početka zadržalo samo njih troje.

U Plenkovićevoj vladi su od početka ministarka kulture i medija Nina Obuljen Koržinek, ministar mora, saobraćaja i infrastrukture Oleg Butković i ministar hrvatskih branitelja i potpredsednik vlade Tomo Medved.

Prema pisanju splitske Slobodne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Dalmacije, većina ministara je iz Banskih dvora otišla pod teretom afera i nesposobnosti, a tek su, kažu, retki otišli svojom voljom i na bolja mesta.

U slučaju najnovije smene Davora Filipovića, sad već bivšeg ministra privrede, Plenković je juče reagovao munjevito kao i sa ministrima iz Mosta u prvoj vladi, koje je, kako navode, 2017. godine sprašio zatraživši na sednici Vlade od sekretarice da pripremi njihove ostavke.

Izbačeni su tada iz Vlade ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić, ministar pravosuđa Ante Šprlje i ministar zaštite okoline Slaven Dobrović.

Problem je tada izazvao predlog opozicije za izglasavanjem nepoverenja tadašnjem ministru finansija Zdravku Mariću, kojem su se priklonila i trojica ministra, dok je četvrti iz te ministarske kvote Mosta, Ivan Kovačić, kasnije svojevoljno napustio politiku i vratio se stomatologiji.

Nakon najnovije afere "Mreža", Plenković je na konferenciji za novinare sinoć optužio Most za pokušaj rušenja njega i njegove Vlade.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.