Plaćanje parkinga SMS olakšaće boravak gostima iz BiH i Crne Gore

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Feb.2018, 16:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Plaćanje parkinga SMS olakšaće boravak gostima iz BiH i Crne Gore

Gosti iz Bosne i Hercegovine i gosti iz Crne Gore među najbrojnijim turistima u Beogradu

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali prisustvovao je danas u Starom dvoru potpisivanju Pisma o namerama između JKP „Parking servis” i kompanije „Telekom Srbija” kojima će biti omogućeno korisnicima usluga kompanija „M:tel Banja Luka” i „M:tel Podgorica” da plaćaju parking u Beogradu putem SMS poruka sa postojećih brojeva.

Pročitajte i: 

Sporazum >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << su, u prisustvu direktora „M:tel Banja Luka” i „M:tel Podgorica”, potpisali direktor JKP „Parking servis” Andreja Čupković i direktor kompanije „Telekom Srbija” Predrag Ćulibrk. Gradonačelnik Beograda istakao je da je današnje potpisivanje rezultat velikog broja zahteva građana Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

– Inicijativu za potpisivanje dao je direktor kompanije „Telekom Srbija” Predrag Ćulibrk i time smo dobili mogućnost da izađemo u susret građanima i pokažemo koliko smo odgovorna lokalna samouprava. Podsetiću da su gosti iz Bosne i Hercegovine i gosti iz Crne Gore među najbrojnijim turistima u Beogradu, tako da će im Grad Beograd na ovaj način boravak učiniti još prijatnijim i dužim. U roku od mesec-dva ovo Pismo o namerama biće pretočeno u konkretan ugovor sa rešenjima koja će korisnicima „M:tel Banja Luka” i „M:tel Podgorica” dati mogućnost da plaćaju parking u Beogradu putem SMS-a. Ovo je primer da, kada zajedno radimo, ne postoje problemi naših sugrađana koje ne možemo da rešimo – kazao je Siniša Mali.

Direktor kompanije „Telekom Srbija” Predrag Ćulibrk zahvalio je gradonačelniku na razumevanju i dodao da današnji čin potpisivanja vidi kao operacionalizaciju sinergije koja je rezultat prisustva „Telekoma” u BiH, Republici Srpskoj i Crnoj Gori.

– „Telekom Srbija”, kao najveći regionalni operator sa gotovo deset miliona korisnika različitih usluga, ovim zaista omogućava značajnu korist za sve korisnike naše mreže koji u Beograd dolaze iz BiH i Crne Gore. Plaćanje parkinga SMS-om je nešto što se očekuje godinama i sada su se stvorili svi potrebni preduslovi – rekao je Đulibrk, zahvalivši na saradnji JKP „Parking servis” i izrazivši očekivanje da će do kraja aprila servis postati aktivan.

Direktor JKP „Parking servis” Andreja Čupković podsetio je da se radi o decenijskom problemu, zahvalivši direktoru „Telekoma” i gradonačelniku Beograda na inicijativi za rešenje ovog problema.

– U Beogradu dnevno imamo preko 1.000 poruka za parkiranje sa registracijama Bosne i Hercegovine i Crne Gore i na ovaj način rešićemo problem građana. U narednom periodu, tačnije u roku od 60 dana rešićemo problem koji neki pre nas nisu rešili – istakao je Čupković.

Izvršni direktor „M:tel Podgorica” Vladimir Lučić kazao je da je većina onih koji dolaze u Beograd iz Crne Gore upravo na toj mreži i da će ovaj servis umnogome olakšati posete Beogradu, dok je generalni direktor „M:tel Banja Luka” Marko Lopičić naglasio da je to još jedna usluga koja će svim korisnicima te mreže omogućiti da se u glavnom gradu Srbije osećaju kao kod kuće.

Potpisivanju Pisma o namerama prisustvovao je i izvršni direktor kompanije „Telekom Srbija” za poslovne korisnike Petar Popović.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Plaćanje parkinga SMS-om olakšaće boravak gostiju iz BiH i Crne Gore

Izvor: Blic, 22.Feb.2018

Gosti iz Bosne i Hercegovine i Crne Gore će moći da plaćaju parkiranje u Beogradu preko SMS poruka sa mobilnih telefona iz svojih mreža, saopšteno je danas iz JKP "Parking servisa"...Naime, ovo preduzeće danas je sa kompanijom "Telekom Srbija" potpisalo Pisma o namerama, kojima će biti omogućeno...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.