Plaćanje parkinga SMS-om olakšaće boravak gostiju iz BiH i Crne Gore

Izvor: Blic, 22.Feb.2018, 17:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Plaćanje parkinga SMS-om olakšaće boravak gostiju iz BiH i Crne Gore

Gosti iz Bosne i Hercegovine i Crne Gore će moći da plaćaju parkiranje u Beogradu preko SMS poruka sa mobilnih telefona iz svojih mreža, saopšteno je danas iz JKP "Parking servisa".

Naime, ovo preduzeće danas je sa kompanijom "Telekom Srbija" potpisalo Pisma o namerama, kojima će biti omogućeno korisnicima usluga kompanija "M:tel Banja Luka" i "M:tel Podgorica" da plaćaju parking u Beogradu na ovaj način.

Sporazum su u Starom dvoru potpisali direktor "Parking >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << servisa" Andrija Čupković i prvi čovek "Telekoma" Predrag Ćulibrk.

Tom prilikom direktor JKP "Parking servis" podsetio je da se time rešava decenijski problem.

- Građani Republike Srpske i Crne Gore koji su vrlo često u Beogradu do sada nisu mogli na komforan način, kao građani Srbije, da plate parkiranje. Svakog dana "Parking servisu" stiže više od 1.000 poruka sa mreža domaćih operatera, kojima se plaća parkiranje za automobile bosanskih ili crnogorskih tablica. To znači da se dovijaju na razne načine - mole svoje prijatelje, rođake ili poslovne partnere da sa svog telefona plate njihov parking u zoni. Posle više od decenije, koliko ovaj problem nije rešavan, "Parking servis" je poslednjih godina prevazišao sve tehničke probleme i sada je spreman da potpuno prilagodi svoj softver, odnosno da platformu koju koristi Telekom prilagodi platformi pomenutih operatera - rekao je Čupković.

Direktor kompanije "Telekom Srbija" Predrag Ćulibrk dodao je da današnji čin potpisivanja vidi kao operacionalizaciju sinergije koja je rezultat prisustva "Telekoma" u BiH, Republici Srpskoj i Crnoj Gori.

– "Telekom Srbija", kao najveći regionalni operater sa gotovo 10 miliona korisnika različitih usluga, ovim zaista omogućava značajnu korist za sve korisnike naše mreže koji u Beograd dolaze iz BiH i Crne Gore. Plaćanje parkinga SMS-om je nešto što se očekuje godinama i sada su se stvorili svi potrebni preduslovi – rekao je Đulibrk, izrazivši očekivanje da će do kraja aprila servis postati aktivan.

Izvršni direktor "M:tel Podgorica" Vladimir Lučić kazao je da je većina onih koji dolaze u Beograd iz Crne Gore upravo na toj mreži i da će ovaj servis umnogome olakšati posete Beogradu, dok je generalni direktor "M:tel Banja Luka" Marko Lopičić naglasio da je to još jedna usluga koja će svim korisnicima te mreže omogućiti da se u glavnom gradu Srbije osećaju kao kod kuće.

Potpisivanju je prisustvovao i gradonačelnik Beograda Siniša Mali, koji je istakao da je ova odluka rezultat velikog broja zahteva građana BiH i Crne Gore.

– Inicijativu za potpisivanje dao je direktor kompanije "Telekom Srbija" Predrag Ćulibrk. Gosti iz Bosne i Hercegovine i Crne Gore su među najbrojnijim turistima u Beogradu, tako da će im Grad Beograd na ovaj način boravak učiniti prijatnijim. U roku od mesec-dva ovo Pismo o namerama biće pretočeno u konkretan ugovor sa rešenjima koja će korisnicima "M:tel Banja Luka" i "M:tel Podgorica" dati mogućnost da plaćaju parking u Beogradu putem SMS-a – kazao je Mali.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.