Izvor: Nezavisne Novine, 04.Maj.2018, 08:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pješčana oluja odnijela 125 života

NJU DELHI - U žestokim pješčanim olujama na sjeveru Indije poginulo je najmanje 125 ljudi, a zvaničnici upozoravaju na dodatno pogoršanje vremenskih prilika.

Snažni vjetrovi i udari groma uništili su mnoga sela, rušili zidove, a desetine ljudi je povrijeđeno.

Portparol Agencije za vanredne situacije države Utar Pradeš rekao je agenciji AFP da je ovo najveći broj žrtava ovakvih oluja u posljednjih 20 godina.

Zvaničnici strahuju da će broj žrtava >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << biti veći.

Indijska meteorološka agencija predviđa pogoršanje vremena prije vikenda.

U državama Utar Pradeš i Radžastan oluja je obarala dalekovode, čupala drveće iz korijena, uništila kuće, a u mnogim mjestima nastradala je stoka, javlja Bi-Bi-Si.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Smrtonosna oluja u Indiji, najgore tek dolazi!

Izvor: Mondo, 04.Maj.2018

Najmanje 125 osoba je poginula na severu Indije u razornoj peščanoj oluji. Meteorolozi upozoravaju: Najgore tek dolazi...Foto: AP Photo/Manish Swarup..Snažni vetrovi i udari groma razorili su mnoga sela, rušili kuće i zidove...Stravična oluja koja je stigla pre nekoliko dana pogodila je severne...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.